back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενο έτος», τόνισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Mάργκαρετ Βεστάγκερ κατά την συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πιστεύω πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε “πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”.

Λιγότερες κατά 555 είναι οι θέσεις που θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 14 Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Σε ρυθμούς κανονικότητας από σήμερα η χώρα μετά από το πολύμηνο lockdown. Καταργείται η αποστολή sms το λιανεμπόριο λειτουργεί χωρίς click-in-shop και click away, ανοίγουν μουσεία, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, με το άνοιγμα του τουρισμού απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ όσοι θελήσουν να επισκεφτούν τα νησιά,θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση είτε αρνητικό τεστ κορωνοιού.

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% για όσα διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για τα υπόλοιπα, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Τα νούμερα κρατήσεων αυτή τη στιγμή είναι χαμηλά. Ελάχιστες ως μηδαμινές οι κρατήσεις για τον Μάιο, λιγοστές και για τον Ιούνιο”, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 η αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, Χριστίνα Τετράδη.

Συγκρατημένη αισιοδοξία, μεγάλη αγωνία, αλλά και κρυφός ενθουσιασμός είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις τουριστικές επιχειρήσεις με αφορμή το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, όπως ανέφερε από το βήμα του φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

Μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την στήριξή τους, με πρωτεύον την κάλυψη των ενοικίων, γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλιμακώνεται η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να ανακοινώνει εισβολή του στρατού του στη Λωρίδα της Γάζας και δύο ώρες αργότερα να ανακαλεί, διευκρινίζοντας ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Γάζα, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Ως αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν πάνω από 650 θέσεις στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Την άμεση επιβολή προστίμου από τους επιθεωρητές εργασίας, χωρίς να προηγηθεί ακρόαση του παραβάτη εργοδότη, προβλέπει για επιπλέον 13 περιπτώσεις το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αναρτήθηκε προς διαβούλευση.

Το Athens Technopolis Jazz Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 28 έως 30 Μαίου μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και με όλες τις επίσημες οδηγίες και τους ισχύοντες κανονισμούς. Όλοι οι θεατές του φεστιβάλ θα είναι καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις τοποθετημένες με βάση τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα