back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ανάρπαστα τα ραντεβού στα δημοτικά κολυμβητήρια

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τον κόσμο στα δημοτικά κολυμβητήρια, με την συμμετοχή για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Σεράφειο κλειστό κολυμβητήριο με τα ραντεβού να είναι όλα «κλεισμένα» μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά κολυμβητήρια λειτουργούν πλέον με περιορισμένο αριθμό πληρότητας λόγω των συνθηκών του κορονοιού.

Ούτε ένα ραντεβού δεν υπάρχει για αυτή την εβδομάδα στο Σεράφειο, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται από την Τρίτη, πρώτη μέρα λειτουργίας των δημοτικών κολυμβητηρίων. Η πισίνα του κολυμβητηρίου, διαστάσεων 25Χ33 μέτρων, διαθέτει 13 διαδρομές για το κοινό και τις ακαδημίες παιδιών ( 6-13 ετών).

«Με τους νέους κανόνες λόγω COVID επιτρέπεται η κολύμβηση μέχρι και 4 άτομα σε κάθε διαδρομή», τόνισε στον 9.84 ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου Ηλίας Δαμιανάκης, υπενθυμίζοντας ότι «υπό κανονικές συνθήκες κολυμπούσαν μέχρι 10 άτομα σε κάθε διαδρομή». Ραντεβού για αυτή την εβδομάδα ούτε για δείγμα , λόγω της αυξημένης συμμετοχής. Ο χρόνος της κολύμβησης είναι μία ώρα και τα αποδυτήρια κλειστά, με τους αθλούμενους να αλλάζουν σε ειδικά παραβάν. Ακολουθεί μια μικρή απολύμανση του χώρου μέχρι να έρθει το επόμενο ραντεβού. Γενική απολύμανση όλων των χώρων γίνεται το βράδυ.

Οι δημότες αλλά και οι κάτοικοι της πόλης, έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους για άθληση στα τέσσερα κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων, στο https://rantevou.opanda.gr/

Τα κολυμβητήρια επαναλειτουργούν με τις εξής προϋποθέσεις:

Χρήση από αθλούμενους με απαραίτητη διενέργεια self ή rapid ή PCR test. Κατ’ εξαίρεση δεν απαιτείται από αθλούμενους που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Υποψήφιοι σχολών με τη διενέργεια εβδομαδιαίου self test.

Οι αθλούμενοι πολίτες οφείλουν επίσης να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test, rapid test ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που πιστοποιεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

Το Κολυμβητήριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 09:00 – 19:00, Σάββατο τις ώρες 09:00- 17:00 και Κυριακή τις ώρες 09:00– 14:00.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα