back to top
19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Συγκεντρώνοντας Χιλιόμετρα Αγάπης

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου (1η Κυριακή του Ιουνίου), ο εθελοντικός Σύλλογος «Ορίζοντας», διοργανώνει Ποδηλατικό Αγώνα σε virtual μορφή, για μικρούς και μεγάλους. 

Στον αγώνα, λόγω virtual της μορφής του, μπορούν να συμμετέχουν, δωρεάν, όσοι το επιθυμούν, από όλες τις περιοχές στην Ελλάδα και από το εξωτερικό. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να ποδηλατήσει όσα χιλιόμετρα επιθυμεί, σε όποια περιοχή διαλέξει και όσες φορές κι αν το αποφασίσει από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2021. Μετά  την ολοκλήρωση του αγώνα του,  μπορεί να αναρτήσει τη διαδρομή του ή φωτογραφίες από αυτήν, με #orizondas και @orizondas_chania στα προσωπικά του προφίλ στα social media.

«Είμαστε ένας εθελοντικός οργανισμός στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο, με έδρα τα Χανιά», θα πει στον Αθήνα 9.84, η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Αργυρώ Δρακάκη. «Στηρίζουμε οικονομικά τους ασθενείς για εξετάσεις, που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία τους, για έξοδα μετακίνησης και νοσηλειών, τους παραπέμπουμε σε άλλους φορείς και υπηρεσίες αναφορικά με τα δικαιώματά τους. Έχουμε ξενώνες στην Αθήνα, 6 διαμερίσματα, στα οποία φιλοξενούνται δωρεάν ασθενείς και οι συνοδοί τους από κάποιες μέρες έως και 2 χρόνια ανάλογα με την θεραπεία, που χρειάζεται ο κάθε ασθενής.

«Παράλληλα πραγματοποιούμε διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της διάδοσης του εθελοντισμού, όπως είναι και αυτός ο ποδηλατικός αγώνας», προσθέτει η κα Δρακάκη. «Επίσης ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τον κόσμο για τη δωρεά του μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός  ότι σε επίπεδο περιφέρειας, ο Νομός Χανίων είναι ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα με τις περισσότερες καταγραφές εθελοντών δοτών. Έχουμε καταγράψει περισσότερους από 10.000 δότες, μέσα σε 6 χρόνια, από τους οποίους, 42 βρέθηκαν συμβατοί. Το 42, σε αυτή την περίπτωση, είναι ένας τεράστιος αριθμός. 

«Τα έσοδά μας προέρχονται από τις εκδηλώσεις, που διοργανώνουμε, από τις δωρεές του κόσμου, από χορηγίες επιχειρήσεων, όπως η συνεργασία μας με την ΑΝΕΚ για δωρεάν εισιτήρια για τους ασθενείς μας. Επίσης πολλοί σύλλογοι , σχολεία κλπ, διοργανώνουν οι ίδιοι εκδηλώσεις και τα έσοδα τα διαθέτουν σε εμάς. Κατά διαστήματα μας ενισχύει οικονομικά ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης» σημειώνει η κα Δρακάκη. 

Συμμετοχή στον Ποδηλατικό Αγώνα

Για τη δήλωση συμμετοχής  οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα εδώ, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε διαδρομής που θα ποδηλατήσει κάθε συμμετέχοντας, θα πρέπει να συμπληρώνει τα αντίστοιχα χιλιόμετρα στην φόρμα, εδώ, ώστε να γίνεται η καθημερινή προσμέτρηση.

Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας αποφασίσει να κάνει τον αγώνα περισσότερες φορές, θα πρέπει να πραγματοποιεί ξεχωριστή καταγραφή.

Ο αγώνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, συγκεντρώνοντας όσα περισσότερα χιλιόμετρα αγάπης μπορούμε με τα ποδήλατά μας, διαδίδοντας το μήνυμα: «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί!» και δίνοντας δύναμη σε όσους νοσούν και δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα», επισημαίνουν τα μέλη του συλλόγου «Ορίζοντας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα