back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ποσά ύψους 3 δισ. ευρώ θα δοθούν το επόμενο διάστημα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων και πάγιων δαπανών των καταστημάτων, και τα προγράμματα ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια. Ο υπουργός σημείωσε ότι το έλλειμμα και το χρέος θα είναι υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά η υπέρβαση αυτή θα καλυφθεί από την ανάπτυξη και όχι από μέτρα λιτότητας, ενώ προέβλεψε δημοσιονομική σταθερότητα από το 2022.

Ανοίγει εντός της ημέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση του κλάδου της εστίασης, με κεφάλαια που αφορούν την αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ενισχυθούν μια στις δυο επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ προς τα τέλη Μαΐου αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης δεν θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Αύριο καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για περισσότερους από 472.000 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο.

Από σήμερα η καταβολή από τον ΟΑΕΔ των επιδομάτων που έληξαν το διάστημα από 1η έως 10 Απριλίου.

Επιστροφή στα θρανία, μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, για τους μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, αυτή τη φορά με όπλο τα self test, που θα πρέπει να γίνονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Έως χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί περίπου 256.000 τεστ και τα θετικά ήταν 858 με ποσοστό περίπου 2,9%. Ωστόσο το δείγμα είναι πολύ μικρό, καθώς πολλοί γονείς δεν κατάφεραν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα για να δηλώσουν το αποτέλεσμα.

Δύο self test- ένα με έξοδα του εργοδότη και το άλλο δωρεάν από τα φαρμακεία- θα διενεργούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Tα αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους η διαδικασία ισχύει από τις 13 ως τις 19 Μαΐου. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να παραλάβουν τα τεστ δύο εβδομάδων, ενώ το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να υποβληθεί στην πλατφόρμα ως τις 23 του μηνός.

Σημαντική πτώση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού έως τον Ιούλιο, προβλέπουν τα μαθηματικά μοντέλα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Ωστόσο, το CDC προσθέτει ότι αυτό το σενάριο μπορεί να μην τελεσφορήσει λόγω της καθυστέρησης του εμβολιασμού, της χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης και της εμφάνισης νεότερων στελεχών.

Από τη χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι σωστό να λάβουμε το μήνυμα ότι τελειώσαμε, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην ξεφύγουν τα πράγματα, προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Τόνισε ότι ανοσία αγέλης θα έχουμε αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμού 70% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ προέβλεψε ότι θα χρειαστεί κάποια στιγμή να εμβολιαστούμε ξανά με εμβόλιο λίγο τροποποιημένο για να καλύπτει και μεταλλάξεις.

Πάνω από 350.000 χιλιάδες νέα κρούσματα κατέγραψε για ακόμη ένα 24ωρο η Ινδία, ενώ τα νέα θύματα ανήλθαν σε 3.754. Την ίδια ώρα αίρονται σιγά σιγά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που όμως οδηγεί σε ξέφρενα πάρτι και μαζικές συλλήψεις.

Νέο βίντεο με αγριογούρουνο να κάνει βόλτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Εμφανίζεται να περιφέρεται στο πεζοδρόμιο της οδού Κουντουριώτου, σε απόσταση λίγων μέτρων από το λιμάνι της πόλης και στη συνέχεια να κινείται προς τα Λαδάδικα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με βοριάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα