back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθησή του ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα απηύθυνε νέα έκκληση προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να εμβολιαστούν, αλλά και στους νέους να διοχετεύουν την ορμή και τον ενθουσιασμό τους στο να χτίσουν ένα κίνημα υπέρ του εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην οικονομία εκτίμησε ότι «βάζουμε τις βάσεις για μια ανάκαμψη που πιστεύω- όπως είπε- ότι θα είναι ρωμαλέα με το τέλος της πανδημίας», ενώ προανήγγειλε ότι μετά την στήριξη στην εστίαση «το ίδιο θα κάνουμε και για τον τουρισμό το καλοκαίρι, για τα γυμναστήρια, για τους παιδότοπους».

«Η διαδικασία μείωσης της στήριξης από το κράτος δεν θα είναι «κλείνω ένα διακόπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι «ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος», ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει συνάντηση δική του με τον κ. Ερντογάν, η οποία, όπως είπε, «πιστεύω ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα».

 

“Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από αναποτελεσματικός έχει γίνει και κουραστικός. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού.

 

2.759 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24 ωρο στη χώρα . 1.305 εντοπίστηκαν στην Αττική και 374 στη Θεσσαλονίκη.

822 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους,ενώ 75 κατέληξαν.

 

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες ότι έχουν καταγραφεί 168 σοβαρές θρομβο-εμβολές ,μετά τη χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19, κάτι που αντιστοιχεί σε 7,9 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 100 τέτοια κρούσματα, δηλαδή 4,9 ανά εκατομμύριο δόσεις.

 

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Με βάση τη στάση που δήλωσαν ότι θα τηρήσουν τα κόμματα, στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε συνολικά από την ψηφοφορία.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, διότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά του να μην υπάρχει πανσπερμία διατάξεων στις τροπολογίες, γιατί δεν εκφράζεται η αυθεντική βούληση των βουλευτών.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει το ακαταδίωκτο ,ενώ καταψήφισε και το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με την τροπολογία στην «μάχη» του εμβολιασμού μπαίνουν και τα ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα διενεργούνται όλη τη εβδομάδα και έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Επίσης θα παρέχονται επιπλέον 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για την απασχόλησή του τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

 

Σε αστυνομικό κλοιό και απόψε η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ,για την αποτροπή συναθροίσεων.

Σεισμική δόνηση 4,1(ενός) Ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 19 χιλιόμετρα δυτικά της Τήλου ,σύμφωνα με το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο,

 

Για «στροφή» στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αν και «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διατρέξουμε», κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, υπό το φως των φιλόδοξων δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα -με «οδηγό» τον Τζον Μπάιντεν.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα