back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σπ. Λιβανός: Να συνεργαστεί η Εκκλησία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων

Διαβάστε επίσης

Η συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ορθόδοξης νηστείας, της μοναστηριακής παράδοσης αλλά και της ελληνικής ταυτότητας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή της Εκκλησίας και προσωπικά του ιδίου στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Θα σημειώσω μία πτυχή της συζήτησης που είναι η συνεργασία και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτό τον χώρο. Προϊόντων που έχουν αυτό το χρώμα που επιδιώκουμε, προϊόντων διατροφής που επιδιώκει ο κόσμος και τα θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει πάρα πολύ εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και από πλευράς Εκκλησίας, κυρίως από πλευράς μοναστηριών, αλλά και από πλευράς του Υπουργείου να έχουμε μία καλή συνεργασία για μία καλή επιτυχία”.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβανός είπε χαρακτηριστικά ότι: “Συζητήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων και την συμμετοχή τους στην αγροτική παραγωγή. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε μαζί με τους συνεργάτες μας πως μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν “σάρκα και οστά” και να δουλέψουμε μαζί στο δικό μας χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα