back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Εξετάστηκε ο Χρ. Νικολάου – Μετά το Πάσχα ο Χρ. Καλογρίτσας

Διαβάστε επίσης

Την Μεγάλη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες για το Νίκο Παππά, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής του μεγαλοεργαλάβου Χρήστου Καλογρίτσα, αν δεν παραστεί στην συνεδρίαση, όπως έχει προγραμματιστεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καλογρίτσας, δεν παρέστη χθες, αποστέλλοντας ιατρική γνωμάτευση ότι αναρρώνει από τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊου.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ο Χρήστος Νικολάου, στενός συνεργάτης του κ Καλογρίτσα, με θέση υπεύθυνου για τα έργα της εταιρείας «Τοξότης» στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ Νικολάου γνώρισε το Νίκο Παππά σε μάζωξη στο σπίτι του κ Καλογρίτσα, επ αφορμής των γενεθλίων του στις 20 Ιουλίου 2016, όταν ήταν εν εξελίξει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση έγινε τα Χριστούγεννα του 2016 στο σπίτι του μεγαλοεργαλάβου και σε αυτή την συγκέντρωση υπήρχαν άτομα και από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με την σύμβαση που υπεγράφη για τα 3 εκ μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο μάρτυς κατέθεσε ότι η σύμβαση Καλογρίτσα – Χούρι ήταν εικονική και ότι τα 3 εκ ευρώ δόθηκαν για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις άδειες καθώς δεν υπήρχε καν περιγραφή του έργου. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, από την κατάθεση του μάρτυρα Νικολάου:

1. Επιβεβαιώθηκε η εικονικότητα της σύμβασης για υπεργολαβία και ότι η μόνη σύμβαση ήταν η δημιουργία του καναλιού.

2. Επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της τότε κυβέρνησης για το κανάλι καλογρίτσα.

3. Αποκαλύφθηκε ότι το 2016 λίγο πριν τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παπάς γιόρτασε στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα όπου οι σχέσεις τους ήταν άριστες και τον γνώρισε σε όλους τους καλεσμένους.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι

– ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

– ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα