back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την τροπολογία Χατζηδάκη

Διαβάστε επίσης

Πεδίο μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει τη σύμπραξη ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών με τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να συμβάλουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης εκκρεμών συντάξεων.

«Μικρή επανάσταση»χαρακτήρισε το μέτρο της συμμετοχής πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των πρόωρων συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης,λέγοντας ότι «στόχος είναι να ρίξουμε στη μάχη όλα τα διαθέσιμα όπλα για να χτυπήσουμε αποφασιστικά τη γραφειοκρατία».

Μάλιστα, ο κ.Χατζηδάκης,επισήμανε ότι είναι κοινό μυστικό ότι ήδη πολλοί επαγγελματίες λειτουργούσαν βοηθητικά σε συνταξιούχους,τονίζοντας ότι «αυτό που γινόταν έως τώρα από το παράθυρο, τώρα θα γίνεται από την πόρτα». Επίσης, παρατήρησε ότι από τη νέα διαφανή και χρήσιμη διαδικασία,δεν φαίνεται να είναι και τόσο ευχαριστημένα τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, γιατί πλέον σταματάει το ολιγοπώλιο και ανοίγει η αγορά.

Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ακόμη ότι η πρακτική της συμμετοχής πιστοποιημένων επαγγελματιών ήδη εφαρμόζεται, επικαλούμενος τις περιπτώσεις των μηχανικών που παρίστανται στις πολεοδομίες με νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2011 αλλά και τα φορολογικά πιστοποιητικά στις εφορίες που καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης Παπαδήμου και που δεν καταργήθηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις, ούτε από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης,ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και οι λογιστές δεν θα πληρώνονται από τους συνταξιούχους, αλλά από τον ΕΦΚΑ κατ´αποκοπή και κατ´αναλογία της πράξης.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ασκεί εμπαθή αντιπολίτευση και τυφλωμένος από την ιδεοληψία του, επέλεξε αντί να είναι με τους ασφαλισμένους να είναι με τη γραφειοκρατία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε για καταφανώς αντισυνταγματικό μέτρο που δεν συμβαδίζει ούτε με την χρηστή διοίκηση ούτε με το συμφέρον των ίδιων των συνταξιούχων. Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση ρίχνει τον σπόρο για μίζα και φακελάκι.

«Ο,τι έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τις συντάξεις τους τελευταίους 21 μήνες απέτυχε παταγωδώς», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

«Όταν μας λέγατε ότι θα βγάζετε συντάξεις μέσα σε τρεις μήνες, δεν ξέρατε τί γίνεται και ότι ακόμη και τώρα θα τρέχατε να πάρετε κομπιούτερ για τον ΕΦΚΑ», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα