back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα.

“Βρήκαμε μία λυση, έναν συμψηφισμό” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών. Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για μετάβαση στα χωριά.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που έφτασαν χθες τους 847. 78 κατέληξαν. 1.607 τα νέα κρούσματα κορονοιού, με το ποσοστό θετικότητας στο 7,7%.

Εντός της ημέρας οι νέες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Άρχισε χθες από τα ΚΕΠ η απόδοση προσωρινού ΑΜΚΑ σε όσους πολίτες δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός τους, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Αθηναίων, Βαγγέλης Νεμπεγλεριώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 100 συμπολίτες μας την ημέρα επισκέπτονται τα ΚΕΠ στο Δήμο Αθηναίων κι άλλα τόσα είναι τα αιτήματα που διεκπεραιώνονται, ενώ η εξυπηρέτηση γίνεται και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής του myKEPlive.

Κινητοποίηση υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων σήμερα. Αυτή την ώρα στον Ευαγγελισμό, στις 12 στο Σωτηρία, και στις 2 στο Ανδρέας Συγγρός, με αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Διαδηλώσεις και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν στις 10 συνταξιούχοι και στις 11 εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Πειραιά πραγματοποιούν ναυτικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Σε 6 μηνιαίες δόσεις θα κληθούν και φέτος να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ περίπου 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Με βάση τον σχεδιασμό η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως τις 26 Φεβρουαρίου του 2022. Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να βεβαιωθούν τουλάχιστον 2,8 δις ευρώ και να εισπραχθούν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια, με τα υπόλοιπα να καταλήγουν στο καλάθι των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Υποχρεωτική καταβολή της προσωρινής σύνταξης για όλους τους δικαιούχους, αύξηση του ορίου οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων και κάλυψη του κόστους συμμετοχής δικηγόρων και λογιστών από τον ΕΦΚΑ στην εξέταση αιτήσεων, προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Σε οικίσκους και όχι σε κοντέινερς η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Αθήνα. Θα λειτουργήσει με προδιαγραφές νηπιαγωγείου, διαβεβαίωσε γονείς και εκπαιδευτικούς ο γ.γ. του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, παρουσιάζοντας το σχέδιο, ενώ τόνισε ότι σε όλα τα οικόπεδα και σχολικά συγκροτήματα θα υπάρχει πράσινο αλλά και όργανα παιδικής χαράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Καλαμπόκας, που ανέφερε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε εργαστεί για το ζήτημα, με αποτέλεσμα σήμερα η παρούσα αρχή να αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτή τη λύση καθώς για να χτιστούν αίθουσες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 4-5 χρόνια.

Για προχειρότητα στον σχεδιασμό και έλλειψη διαβούλευσης έκαναν λόγο οι περισσότεροι συνδυασμοί της Αντιπολίτευσης. Σημείωσαν ότι βάσει του αρχικού σχεδιασμού ο αριθμός των αναγκαίων αιθουσών ήταν 120, στο προηγούμενο σχέδιο που παρουσιάστηκε μειώθηκε στις 84 και πλέον συρρικνώθηκε στις 57.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα