back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλ. Παπαϊωάννου: Απορρίπτουμε τις τουρκικές αιτιάσεις

Διαβάστε επίσης

«Δεν έχω δει επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σχετικά με πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, που αφορούν την κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για έρευνες που διεξήγαγε γαλλικό ερευνητικό σκάφος, νότια της Κρήτης.

Όπως εξήγησε δεν είναι δεοντολογικά σωστό να προχωρήσει σε σχολιασμό για κάτι που αφορά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο ανέφερε πως το συγκεκριμένο ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε έρευνες στο Ιόνιο, προχώρησε νότια της Κρήτης και σήμερα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Κάρπαθο και την Κάσο. Αρμόδιος σταθμός για να εκδοθεί η σχετική Navtex ήταν ο σταθμός του Ηρακλείου, Κρήτης. «Εμείς απορρίπτουμε τις τουρκικές αιτιάσεις. Η περιοχή ήταν ξεκάθαρα ελληνικής αρμοδιότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα δήλωσε ότι «βασικός σκοπός ήταν η αποκλιμάκωση, η ειρηνική συνύπαρξη με την γειτονική χώρα. Θέλουμε βελτίωση των ελληνοτουρκικών αλλά και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάσαμε και τη θετική ατζέντα». Παράλληλα επεσήμανε πως «δεν υπάρχει σύγκλιση σε πολλά σημεία, υπάρχει απόκλιση. Αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε διάλογο».

Aλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα