back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα συγκίνησης και με ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί ολοκληρώθηκε αυτή την ώρα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ η νεκρώσιμος τελετή για τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ για 73 ολόκληρα χρόνια που έφυγε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Το φέρετρο καλύπτει το λάβαρο του δούκα όπου ένα μέρος του κοσμεί ο ελληνικός σταυρός. Ξεκίνησε η πομπή για την τελευταία πράξη αυτής της τελετής που είναι η τοποθέτηση της σωρού του δούκα σε ειδικό κενοτάφιο στο χώρο του κάστρου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μόνο 30 ατόμων, λόγω της πανδημίας. Υπό κανονικές συνθήκες οι καλεσμένοι θα ξεπερνούσαν τους 800. Σε μία ώρα από τώρα τελειώνει επίσημα και το οκταήμερο θρήνου για την Βρετανία.

2411 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι είναι 837 ασθενείς ενώ οι νεκροί σήμερα είναι 67 ανεβάζοντας τον αριθμό σε 9397 από την αρχή της πανδημίας.

Εκδόθηκε η Κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση των τεστ που θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενώ προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Αναλυτικά για τους κλάδους των εργαζομένων που πρέπει να κάνουν self test στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr.

Tο μήνυμα ότι «με τα self-tests θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά στους χώρους εργασίας», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κορινθία όπου επισκέφθηκε και τις εργασίες για την αποκατάσταση του Ισθμού της Κορίνθου που έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι θα μπορούν να πληρώνουν ιδιοκτήτες οχημάτων παίρνοντας πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει στην εφορία. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών

Τραγωδία στο Ρέθυμνο όπου ένα ζευγάρι εντοπίστηκε σε χαντάκι στο Μπαλί μετά από τροχαίο δυστύχημα. Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος βρέθηκε νεκρός και την Ουκρανή σύζυγό του, η κατάσταση της οποίας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον “Αθήνα 9,84”, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, για τις 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που θα παρουσιάσει ο σταθμός μας ξεκινώντας από αύριο στις 9 το βράδυ όπου ο “Αθήνα 9,84” θα μεταδώσει την πρώτη συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Η συναυλία θα μεταδοθεί στους 98. 3 στα FM, στο κανάλι του σταθμού στο YouTube και στο site μας www.athina984.gr.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός του δεξιού κόμματος της Lega στην Ιταλία για κατηγορίες στέρησης ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων λόγω της απόφασής του να αποτρέψει την απόβαση τους στη χώρα το 2019 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικώντας με 2-0 σετ τον Άγγλο Ντάνιελ Έβανς. Αύριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον πρώτο μεγάλο του τίτλο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

ΟΦΗ- Ατρόμητος, 1-1

: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 0-0 στο ημίχρονο

και στις 7 και μισή: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα