back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η χορήγηση των τεστ γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, ενώ προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από την Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας διαδικασία.

Για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, οι εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα εντός του χρονικού διαστήματος 19-25 Απριλίου. Ειδικότερα: Tα self tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομένους σε Λιανεμπόριο -συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών-, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής καθώς και στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού www. athina984.gr.

Tο μήνυμα ότι «με τα self-tests θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά στους χώρους εργασίας», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε βιομηχανική μονάδα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην Κορινθία. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τη Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων, όπου και ενημερώθηκε για το σχέδιο αποκατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πάγωμα των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, αποφάσισαν οι αρμόδιοι, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την εμφάνιση σπάνιων θρομβο-εμβολών. Οι συστάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Ανοίγει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away, ενώ επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση self-test για εργαζόμενους και εξεταζόμενους.

«Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας βρίσκεται ο 25χρόνος ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη. Ο νεαρός μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε στενό κύκλο 30 ατόμων, θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα αρχίσει στις 5 ώρα Ελλάδας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνδσορ. Πριν από την έναρξη της τελετής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον “Αθήνα 9,84”, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, για τις 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που θα παρουσιάσει ο σταθμός μας. Έτσι κάθε Κυριακή βράδυ, στις 9μμ, έχουμε «Συναυλία στο Ραδιόφωνο»! Στη σκηνή του Σταυρού του Νότου παρουσιάζουμε με ήχο και εικόνα 11 ραδιοφωνικές συναυλίες αφιερωμένες σε είδη του ελληνικού τραγουδιού αλλά και σε στιχουργούς που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Αυτές οι συναυλίες μεταδίδονται στους 98. 3 στα FM και ταυτόχρονα στο κανάλι του σταθμού στο YouTube και στο site μας www.athina984.gr. Αύριο στις 9 το βράδυ, ο “Αθήνα 9,84” μεταδίδει μία συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, Αυτή την ώρα παίζουν: ΟΦΗ- Ατρόμητος, 5 και τέταρτο: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης και στις 7 και μισή: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα