back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων” ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega .

Οπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους δεν θα γίνουν εμβολιασμοί , παρότι παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η σύσταση της ίδιας της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε ότι υπάρχει διστακτικότητα από τους πολίτες ,εξαιτίας των διαφορετικών αποφάσεων που έλαβαν οι ευρωπαϊκές χώρες .Πρόσθεσε όμως ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του Ευρωπαiκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο Johnson & Johnson ,για την covid 19.

Εως τη Δευτέρα θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα του εμβολιασμού για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 18-59 ετών, που ανέρχονται σε 800.000 πολίτες.

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας χαρούμενη γι΄αυτό.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας,

Στα 3.067 τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 1398 καταγράφηκαν στην Αττική, 425 στη Θεσσαλονίκη και 81 στην Αχαϊα. Νέο ρεκόρ με 824 διασωληνωμένους ασθενείς ,ενώ 91(ένας) συμπολίτες μας κατέληξαν, φθάνοντας τις 9.330 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Σήμερα διενεργήθηκαν 65.209 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 4,7%.

Την επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου και την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στην Κοζάνη μόνο με την μέθοδο του click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Η δέσμευσή μου να στηρίξω το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι απλά ισχύει, αλλά ενισχύθηκε από την πανδημία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα ,για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι “είναι σημαντικό να πούμε ξανά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά”

Εύσημα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας έδωσε ο κ. Kluge ,επισκεπτόμενος το Mega Εμβολιαστικό Kέντρο «Προμηθέας».

“Είναι η ώρα να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες”, δήλωσε από το Σισμανόγλειο ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι είναι ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ.

“Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία. Αυτή είναι η αλήθεια, παρά την προπαγάνδα”, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Να μην παραταθεί η επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών για να στηρίξουν το ΕΣΥ, ζητά από το Υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

“Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια”, η πρώτη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν για την επεισοδιακή χθεσινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών .

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Νίκος Δένδιας μια δύσκολη συζήτηση, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΥΠΕΞ.

“Η δημιουργία δύο κρατών δεν έχει θέση στο Κυπριακό”, υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις των κυρίων Ερντογάν και Τσαβούσογλου.

 

Την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά η Ευρωπαικη Ενωση τις προκλήσεις που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία της επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στις σημερινές άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη και την απόδοση ευθυνών ζητά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι 2 εργάτες υπεργολαβικής τεχνικής εταιρείας σκοτώθηκαν, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος, ενώ εργάζονταν σε πύργο ψήξης.

 

22,5 κιλά κοκαίνης μετέφερε 42 χρονος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου ,ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας

Ο 42 χρονος προερχόταν από Ιταλία , και έπειτα από έλεγχο στο αυτοκίνητο ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών Αικ εντόπισε τη ουσία μέσα σε κιβώτιο που μετέφερε ψυγείο. Το προσδοκόμενο όφελος από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας ξεπερνά τις 950 χιλιάδες ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

15 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα