back to top
28.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

28.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στα 3.067 τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 1398 καταγράφηκαν στην Αττική, 425 στη Θεσσαλονίκη και 81 στην Αχαϊα. Νέο ρεκόρ με 824 διασωληνωμένους ασθενείς ,ενώ 91(ένας) συμπολίτες μας κατέληξαν, φθάνοντας τις 9.330 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Σήμερα διενεργήθηκαν 65.209 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 4,7%.

Την επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου και την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στην Κοζάνη μόνο με την μέθοδο του click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο βαθύ κόκκινο εισέρχονται οι δήμοι: Θάσου, ΜαρώνειαςΣαπών, Κύθνου, Διδυμότειχου, Πίδνας Κολινδρού, Καβάλας, Βόλου, Συντικής Σερρών και δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από την επόμενη Δευτέρα βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο : οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Σταθεροποιείται το επιδημιολογικό ιικό φορτίο στη χώρα και τα ενεργά κρούσματα κυμαίνονται περίπου στις 26.000, σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου ,κατά την τακτική ενημέρωση .Πρόσθεσε όμως ότι η τάση σταθεροποίησης δεν θα πρέπει να δίνει το λάθος μήνυμα.

Η δέσμευσή μου να στηρίξω το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι απλά ισχύει, αλλά ενισχύθηκε από την πανδημία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι “είναι σημαντικό να πούμε ξανά πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά”

Ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδωσε εύσημα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας μετά και την επίσκεψη στο Mega Εμβολιαστικό Kέντρο «Προμηθέας».

Την ερχόμενη Τρίτη οι ανακοινώσεις του Ευρωπαiκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Τζονσον & Τζόνσον ,για την covid 19.

Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβο-εμβολών σε εμβολιασθέντες.

Εως τη Δευτέρα θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα του εμβολιασμού για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 18-59 ετών, που ανέρχονται σε 800.000 πολίτες.

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας χαρούμενη γι΄αυτό.

“Είναι η ώρα να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες”, δήλωσε -από το Σισμανόγλειο- ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι είναι ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ.

“Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία. Αυτή είναι η αλήθεια, παρά την προπαγάνδα”, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Να μην παραταθεί η επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών για να στηρίξουν το ΕΣΥ, ζητά από το Υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

“Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια”, η πρώτη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν για την επεισοδιακή χθεσινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών .

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Νίκος Δένδιας μια δύσκολη συζήτηση, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΥΠΕΞ.

“Η δημιουργία δύο κρατών δεν έχει θέση στο Κυπριακό”, υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις των κυρίων Ερντογάν και Τσαβούσογλου.

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη και την απόδοση ευθυνών ζητά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι 2 εργάτες υπεργολαβικής τεχνικής εταιρείας σκοτώθηκαν, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος, ενώ εργάζονταν σε πύργο ψήξης.

Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα θα τοποθετηθεί στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν τον Ιερό Βράχο.

 

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία, με την απέλαση δέκα αμερικανών διπλωματών, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ουκρανίας καλούν τη Μόσχα να συνδράμει στην αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορά της.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

15 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα