back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Έλα σε μένα» Βασίλης Λέκκας. 12-04-2021

Διαβάστε επίσης

Το 1982 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέβασε στο θέατρο Σούπερ Σταρ, το μουσικό θέαμα «Πορνογραφία» σε σκηνοθεσία του ίδιου και σκηνικά του Μίνου Αργυράκη. Τα κείμενα υπέγραφαν αρκετοί συγγραφείς, τις μουσικές των τραγουδιών βέβαια ο Μάνος Χατζιδάκις και τους στίχους οι Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος, Άρης Δαβαράκης.

Η παράσταση δεν μακροημέρευσε, παίχτηκε για δύο μόνο μήνες και κατέβηκε. Όμως ο δίσκος που κυκλοφόρησε αργότερα μας χάρισε ορισμένα από τα ομορφότερα τραγούδια της δεκαετίας του 80, όπως την «Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων» και το «Έλα σε μένα», παρά το γεγονός πως κανένα από τα δύο τραγούδια δεν γράφτηκε αποκλειστικά για εκείνη την παράσταση.

Η μουσική της «Μπαλλάντας των αισθήσεων και των παραισθήσεων» είχε γραφτεί 12 χρόνια πριν, το 1970, για τις ανάγκες μιας ξένης ταινίας, στην οποία και ακουγόταν με αγγλικούς στίχους, και το «Έλα σε μένα» που θα ακούσουμε εδώ από τον Βασίλη Λέκκα, είχε γραφτεί πριν το ανέβασμα της Πορνογραφίας για τις παραστάσεις του Γιώργου Μαρίνου στην Μέδουσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα