back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυξημένη κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στραμμένο στην «επόμενη μέρα» είναι οι χιλιάδες ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, οι οποίοι μετρούν τις «πληγές» που τους άφησε πίσω η πεντάμηνη περίοδος που τα καταστήματα τους έμειναν κλειστά λόγω κορονοϊού. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι εκφράζουν την ελπίδα ότι «με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να κλείσουν τα καταστήματα τους».

Οι ιδιοκτήτες μιλούν για μια καταστροφική περίοδο, με τα λειτουργικά έξοδα να «τρέχουν» και να συσσωρεύονται τα χρέη. Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην περιοχή των Αμπελόκηπων που απασχολεί τρεις υπαλλήλους, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ότι «παρά τα βοηθήματα που έλαβε λόγω κορονοϊού έκανε ελλειμματικό ταμείο της τάξης των περίπου 1.500 ευρώ το μήνα».

Μέσα στα προηγούμενα χρέη συμπεριλαμβάνονται ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΗ, ενοίκια κ.α, ενώ μέσα σε όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και τις υποχρεώσεις που «τρέχουν» από εδώ και στο εξής με ανοικτά τα πρακτορεία Προ-πο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, πρώτη μέρα λειτουργίας τους. Ορισμένοι, φανατικοί του τζόγου, δήλωσαν ότι όλο αυτό το διάστημα είχαν στραφεί σε διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων. Κάποιοι άλλοι – μεγαλύτεροι σε ηλικία- σημείωναν ότι «όλο αυτό το διάστημα έκαναν αναγκαστικά αποχή από τον τζόγο».
Στα πρακτορεία έχουν αφαιρεθεί από τους εσωτερικούς χώρους τραπεζάκια και καθίσματα και η είσοδος των πελατών γίνεται με κανόνες ασφαλείας, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Πάνω στους πάγκους των ταμειακών μηχανών υπάρχουν παντού αντισηπτικά υγρά για τον κόσμο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα