back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Διαβάστε επίσης

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανή έξω από το σπίτι του στην οδό Άννινου στον Άλιμο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς.

Στο σημείο έχουν βρεθεί τουλάχιστον 15 κάλυκες.

Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

 

Αρ. Πελώνη: Οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

 

ΚΙΝΑΛ: Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης με ανακοίνωσή του.

 

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν οι δράστες και τα κίνητρα

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά Καραϊβάζ.

 

Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Να διασφαλίσουν οι Ελληνικές Αρχές ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Γ.Καραϊβάζ θα λογοδοτήσουν

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

 

Δημήτρης Πέρρος, Απόστολος Χονδρόπουλος, Κατερίνα Παπαβασιλείου, Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα