back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Στα 1578 τα νέα κρούσματα στην Αττική ,σε σύνολο 3.228 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. 435 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη και 117 στην Αχαΐα .

776 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ 73 κατέληξαν.

Τρίχρονο αγόρι, από την Σητεία, βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικό στο κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανάγκη να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν για να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με επτά εμβολιασμένους πολίτες, 64 έως 93 ετών.

Και η Ολλανδία προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των χωρών που περιορίζουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.Αργά απόψε ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου ,μόνο στα άτομα άνω των 60 ετών, αφού έχει ήδη αναστείλει τη χορήγησή του στους νέους, από την περασμένη εβδομάδα.

Στη χώρα μας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αποφανθεί εκ νέου σήμερα.

Κόντρα δύο πρώην Πρωθυπουργών για τους χειρισμούς τους στα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων τους.

Αφορμή άρθρο του Κώστα Σημίτη την περασμένη εβδομάδα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τον διάδοχό του για την εγκατάλειψη της στρατηγικής της συμφωνίας του Ελσίνκι .

Ο Κώστας Σημίτης υποστήριζε ότι ο Κώστας Καραμανλής απεμπόλησε το διπλωματικό κεκτημένο της χώρας με το Ελσίνκι, όταν συναινούσε – το 2004 – στην εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα.

Ο Κώστας Καραμανλής στην απάντησή του χαρακτηρίζει “δήθεν επιτυχημένη” τη στρατηγική του Ελσίνκι, καθώς όπως τονίζει αυτή οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Παράλληλα, “καρφώνει” τον πολιτικό του αντίπαλο για τη συμφωνία της Μαδρίτης το 1997, σημειώνοντας πως με αυτήν “η Τουρκία αναγνώρισε πως έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της”.

“Ως προς το θέμα των χωρικών υδάτων όλες οι κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κώστα Καραμανλή- συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ» ανταπαντά ο Κώστας Σημίτης.

ΕΦΣΥΝ
Επίθεση με μπογιές και τρικάκια έκαναν χθες το απόγευμα μέλη του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι ,όπου διαμένουν η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για πνεύμα παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Ο Ποντίφικας διαμηνύει στους οικονομικούς ηγέτες του κόσμου ότι οι φτωχές χώρες που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας έχουν ανάγκη περικοπής του χρέους τους και ενίσχυσης του λόγου τους στον παγκόσμιο μηχανισμό λήψης αποφάσεων.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

———————ΤΛΦ ΧΑΝΙΑΣ——————————————–

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική .

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα