back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Μέσα στην επόμενη πενταετία θα πέσουν στην αγορά 57 δις ευρώ

Διαβάστε επίσης

«Καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας επιστήμονας δεν θέλει να έχει κλειστή την οικονομία. ‘Ολοι προσπαθούν να προστατέψουν την δημόσια υγεία» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο

Σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και τι προβλέπει για την επόμενη ημέρα στην αγορά μετά το lock down, ο κ Παπαθανάσης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε μέσα σε μια φάση της πανδημίας, βλέπουμε ότι η οικονομία ανοίγει σιγά- σιγά και ορισμένοι δείκτες μπορεί να αλλάξουν.
Από εκεί και πέρα όμως έρχεται ένα πολύ δυνατό εργαλείο, αυτό το εργαλείο είναι το ταμείο ανάκαμψης το οποίο θα μοχλεύσει συνολικά, μαζί με τα χρήματα του ταμείου, 57 δις ευρώ τα οποία θα πέσουν στην αγορά μέσα σε 5 χρόνια. Επίσης είναι και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ» Επομένως έχουμε εργαλεία τα οποία θα δώσουν μεγάλη κίνηση στην αγορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην ΠΥΡΚΑΛ και στην μετακόμιση στην έκταση στον Υμηττό πολλών υπουργείων και φορέων, λέγοντας ότι θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο.

«Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο νομίζω θα αγκαλιάσει όλη η κοινωνία. Η ΠΥΡΚΑΛ έχει μια έκταση στο Λαύριο 3.600 στρέμματα- η οποία λειτουργεί και σε άλλες 3 εγκαταστάσεις – αυτή η παραγωγή που γίνεται στον Υμηττό, θα πάει στο Λαύριο, και στον Υμηττό θα πάνε τα μισά Υπουργεία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα απελευθερωθούν 147 κτίρια – τα οποία είναι παλιά και δεν έχουν ενεργειακά στοιχεία. Θα δοθούν λοιπόν για διαφορετική χρήση έτσι ώστε να έχει έσοδα η χώρα. Αυτή τη στιγμή το κράτος πληρώνει για τα ίδια ακίνητα 33 εκατομμύρια το χρόνο ενώ όταν θα γίνει το έργο θα πληρώνει περίπου 11 εκατομμύρια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα