back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η μουσική ταξίδια κατεργάζεται@Αθήνα 984

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας:Όχι άλλη αίσθηση ναυτίας.

Από την Ελένη Σούρδη

Υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο που οι ψυχολόγοι της NASA έχουν ονομάσει «σύνδρομο του αστροναύτη». Αναφέρεται στην αίσθηση αποπροσανατολισμού και απώλειας, που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος όταν αντικρίζει τον πλανήτη γη από το διάστημα. Ο λόγος είναι, η συνειδητοποίηση ότι βρίσκεται αποκομμένος από τη φυσική του εστία, έννοια ευρύτερη από κάθε τόπο και κάθε πάτριο έδαφος. Όσοι έχουν νιώσει αυτόν τον μοναδικό «ξεριζωμό» τον περιγράφουν σαν μια υπαρξιακή, σχεδόν κυτταρική, αίσθηση ναυτίας. Λοιπόν ζώντας σε μια χαοτική, αχανής εποχή και χρονική περίοδο, που το μέλλον μας είναι αβέβαιο πλέον, με τον φονικό ιό να ξεπερνάει τις 4 χιλιάδες κρούσματα στην Ελλάδα (όλο πιο συχνά) και συνήθως πλέον κοντά στις δυο χιλιάδες στην Αττική, πολλοί άνθρωποι μπορούμε να αισθανθούμε το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Γιατί εδώ και έναν χρόνο και κάτι,  ξυπνήσαμε ένα πρωί του Μαρτίου και σταδιακά άλλαξε όλη μας η ζωή, με τον θάνατο όλο και περισσότερο να χορεύει  τον χορό του Ζαλόγγου και να χάνονται από τη ζωή άδικα και άξαφνα συνάνθρωποι μας. Και όσο περνάει ο καιρός, ο φονικός ιός θερίζει μικρούς μεγάλους. Τα Lock Downs, αναβοσβήνουν σαν τα φανάρια  στις λεωφόρους. Και το κόκκινο φανάρι κυριαρχεί, ενώ από το πράσινο φανάρι το φως τρεμοπαίζει και πιο δύσκολα σου δίνει το προβάδισμα, να περάσεις στο απέναντι ρεύμα. Όμως ανάβει με επιμονή, όταν σε προτρέπει, να φοράς διπλές μάσκες, να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας , να κάνεις rapid test συχνά. Να μην ξεχνάμε ότι είναι δεν θα είναι για πάντα. Ανά τους αιώνες η ανθρωπότητα έχει ζήσει άγρια ταξίδια Πανδημίας και ξεπεράστηκαν. Τώρα έφτασε η πιο χαρούμενη εποχή, είναι η δική μας Άνοιξη, που την χαρακτηρίζει η θετική ενέργεια. Που έρχεται από τις φωτεινές αχτίδες ενός ήλιου, η φύση πρασινίζει, τα νυχτολούλουδα θα αρχίζουν να εκπέμπουν και πάλι μεθυστικές μυρωδιές. Θα ξαναζήσουμε στον δικό μας πλανήτη, σε αυτό πάντα θα βοηθάνε και τα τραγούδια, ας δώσουμε στην καθημερινότητα μας, λίγες ώρες να ακούμε την αλήθεια τους, να ξορκίσουμε την άβολη ναυτία. Καλή μας δύναμη και επιμονή για ότι αυτές τις μέρες προστατεύει αληθινά τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Η ευχή του κειμένου μας: να βρεθούμε από τον πλανήτη της Covid στην ελευθερία της Ελλάδας μας και όλη η ανθρωπότητα να χαμογελάσει ξανά και να ταξιδέψουμε κοντά όλοι μαζί, σε μέρη που έχουμε ονειρευτεί.

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον γνωστό φωτογράφο Xarys Pavlidis

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα