back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Πως γίνεται να ανακοινώνεται από τη Γερμανία το ελληνικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει δει τιποτα

Διαβάστε επίσης

Σχολιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας άμεσα διαβούλευση στο Κοινοβούλιο και εν συνεχεία έγκρισή του από τα Ευρωπαϊκά Όργανα, ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου, ανέφερε:

«Ακούσαμε από το γερμανικό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ότι το σχέδιο που έχει προετοιμάσει η ελληνική πλευρά είναι πάρα πολύ καλό. Ωστόσο, μας έκανε εντύπωση πως γίνονται ανακοινώσεις από τη Γερμανία για την προετοιμασία του ελληνικού σχεδίου, μια εβδομάδα πριν και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα κρίσιμο χρηματοοικονομικό και πολιτικό εργαλείο για την επιστροφή της χώρας τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ανάκαμψη υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει στο πως αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να δώσουν πραγματική τόνωση στην οικονομία και θα μπορέσουν να περάσουν μέσα από τη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα, από τον εργαζόμενο και να μην είναι υπόθεση κάποιων λίγων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει τα θετικά στοιχεία και όπου θα έχουμε διαφωνίες -οι οποίες εκτιμώ πως θα είναι πολλές – θα καταθέσουμε συγκεκριμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση», τόνισε , προσθέτοντας πως «εκεί θα φανεί αν η ΝΔ εννοεί τα περί συναίνεσης και έχει διάθεση να συμφωνήσει ή αν θα απαντήσει ξανά με αλαζονεία».

Αναφερόμενος στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, τις καταγγελίες Καλογρίτσα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, που εγκρίθηκε χθες με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε την απόλυτη ρεβάνς. Δεν μπορούν κάποιοι να συγχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Νίκο Παππά ότι εκεί που έπιναν και έτρωγαν στην υγειά των κορόιδων από το 1989 μέχρι το 2016, κάποιος τους έβαλε να πληρώσουν και πλέον αυτά έχουν επιστραφεί και με τη μορφή λίστας Πέτσα αλλά και με τη μορφή αναστολής των πληρωμών για τα κανάλια».

Ως προς το περιεχόμενο, είπε πως οι καταγγελίες δεν είναι σοβαρές και πρόσθεσε πως εφόσον προκύψουν ζητήματα διακυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πολιτικές διώξεις αλλά θα παραπέμψει τα ζητήματα στη Δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις εν μέσω πανδημίας, σημείωσε πως «δεν είναι ώρα να μιλάμε για αυτές με την δραματική υγειονομική εικόνα που έχουμε».

Και κατέληξε: «Τώρα είναι ώρα πολιτικών πρωτοβουλιών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα