back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των προσφορών για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων διαγνωστικών self test κορωνοϊού. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα αποσταλεί αύριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία της προμήθειας και της δωρεάν διάθεσή τους. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, φακέλους ενδιαφέροντος κατέθεσαν 30 εταιρείες.

Στο μεταξύ, 1449 νέες λοιμώξεις, από αυτές 607 στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 57 είναι τα νέα θύματα του κορωνοϊου και συνολικά 7880 από την αρχή της πανδημίας. Στους 735 σκαρφάλωσε ο αριθμός των διασωληνωμένων, σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Ωστόσο εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν και σήμερα, σε παραλίες, ανοιχτούς χώρους και έξω από bar ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, που βρίσκονται στο κέντρο της πανδημικής κρίσης.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας το πλαίσιο της στρατηγικής της για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των κοινωνικο οικονομικών δραστηριοτήτων εντός του Απριλίου. Εναπόκειται στα μέλη της Επιτροπής – που θα συνεδριάσουν στα μέσα της εβδομάδας – να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να εισηγηθούν για το πως μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα, δήλωσε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Πιέσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου ασκεί ο εμπορικός κόσμος, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρο Καφούνη, να προειδοποιεί με κινητοποιήσεις του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click inside.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12 αύριο το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ίδιο συμβούλιο στο επίκεντρο μπαίνει και το σχέδιο νόμου για τις υπαίθριες αγορές.

Την αντίθεσή τους στο επίμαχο νομοσχέδιο εκφράζουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Προαναγγέλλουν «24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις», από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου.

Νέο πακέτο στήριξης ύψους πάνω από 2 δις ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο εντός της εβδομάδας.. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών, κούρεμα ενοικίου και για τον Απρίλιο, παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της εστίασης και του τουρισμού. Επί τάπητος η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα αφορά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Αιγύπτου, Οι κ Μακρόν και Αλ Σίσυ, εστίασαν στην ανάγκη αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Λιβύης, ενώ συμφώνησαν στη σημασία της εντατικοποίησης των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή του Σαχέ.

Ολοκληρώνεται αύριο το τριήμερο Athens Science Festival, το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα επιτεύγματα των σύγχρονων ηρώων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr .

Διπλό τζακ ποτ σημειώθηκε στη σημερινή κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς: 6, 9, 13, 14, 18 και τζόκερ το 20

Καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.. 14,1 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα