back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

1.449 νέες λοιμώξεις, από αυτές οι 607 στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 57 είναι τα νέα θύματα του κορωνοϊού και συνολικά 7.880 από την αρχή της πανδημίας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 735 ασθενείς covid.

Με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι 7 στους 100 νοσηλευόμενους θα χρειαστούν σε κάποια στιγμή της νοσηλείας τους, διασωλήνωση, το ΕΚΑΒ αναπτύσσει 55 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid, κάνοντας μετατροπές σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης στα νοσοκομεία της Αττικής.

Την πρόθεση τους να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού έχουν εκφράσει 32 ιδιώτες γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας. Σήμερα η Αχαϊκή πρωτεύουσα κατέγραψε 54 νέα κρούσματα.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας το πλαίσιο της στρατηγικής της για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων εντός του Απριλίου. Εναπόκειται στα μέλη της Επιτροπής που θα συνεδριάσουν στα μέσα της εβδομάδας να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να εισηγηθούν για το πως μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα, δήλωσε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μέτρα στήριξης που υπερβαίνουν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό και ξεπερνούν τα 14 δις ευρώ προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλα τα σενάρια – ακόμη και τα δυσμενέστερα, για το μήνα Απρίλιο. Παράλληλα, όπως είπε – εντός του πρώτου 15νθημέρου του επόμενου μήνα , δρομολογείται η καταβολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων διπλής αποζημίωσης, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τεράστιο είναι το πλήγμα για τη διεθνή ναυσιπλοΐα από τον αποκλεισμό για 6η συνεχή ημέρα της διώρυγας του Σουέζ εξαιτίας της προσάραξης του τεραστίων διαστάσεων και κυβισμού πλοίου EVER GIVEN. Βαρύτατες απώλειες και για την ελληνική ναυτοσύνη, καθώς 16 αποκλεισμένα πλοία είναι ελληνικών συμφερόντων. Ήδη από χθες τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας ενημέρωσαν την κυβέρνηση της Αιγύπτου ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν βοήθεια είτε σε επίπεδο ρυμούλκησης είτε σε επίπεδο βυθοκόρησης. Η Αίγυπτος εξετάζει και το ενδεχόμενο εκφόρτωσης του πλοίου, εάν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες ρυμούλκησης και αφαίρεσης χιλιάδων τόνων άμμου περιμετρικά του πλοίου.

Η περιοχή της Κυψέλης ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Τώρα που η καθαριότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά. Σήμερα, σαρωτική απολύμανση και πλύσιμο με καυτό νερό στην Κυψέλη” γράφει στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του τριήμερου Athens Science Festival, το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα επιτεύγματα των σύγχρονων ηρώων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου 17,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα