back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της πανδημίας, με 72 νέους. Σταθερά πρώτη η Αττική, καταγράφει 1.510 από τα συνολικά 3.133 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Με 358 νέες λοιμώξεις, υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη.

Με όπλα τα self test ανίχνευσης κορωνοϊού που θα διανέμονται δωρεάν και με την επιτάχυνση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει-όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών – το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα. Μελετάται το σταδιακό άνοιγμα εντός του Απριλίου του λιανικού εμπορίου, της εκπαίδευσης, της εστίασης και των διαδημοτικών μετακινήσεων ανέφερε με συγκρατημένη αισιοδοξία ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Στις 14 Μάϊου εξάλλου ανοίγει και επίσημα η θερινή τουριστική περίοδος, όπως είπε, στο ίδιο κανάλι, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος, καθώς η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο. Υπενθύμισε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν δοθεί 37 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την επαναλειτουργία από το προσεχές φθινόπωρο των ανθοπωλείων της Βουλής προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Ραντεβού στα λουλουδάδικα. Μετά από χρόνια που παρέμειναν κλειστά, τα διάσημα ανθοπωλεία θα στολίσουν και πάλι το πεζοδρόμιο στο πλάι της Βουλής. Η απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ληφθεί και από το Φθινόπωρο η εικόνα αυτή θα είναι καθημερινή» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας σχετική φωτογραφία του με την σύζυγό του Μαρέβα, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα που αφορούν σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του και παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Ελεύθεροι υπό όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης, οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα που διευκόλυνε την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, κάθε κατηγορίας, έναντι αμοιβής.

Τέλος στη ζωή του με χειροβομβίδα έβαλε το μεσημέρι, 48χρονος κάτοικος Γιαννιτσών, σε υπαίθριο χώρο εγκαταλελειμμένου κτιρίου, με την Αστυνομία να αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

‘’Η Αθήνα γίνεται σημείο συνάντησης των επιστημών με την κοινωνία” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη του Athens Science Festival, το οποίο μεταδίδεται διαδικτυακά, από σήμερα έως και τη Δευτέρα, από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην «Εποχή των ηρώων», ανθρώπων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας αγωνίζονται ο καθένας στον τομέα του για τη διεύρυνση της γνώσης και για καινοτόμες λύσεις. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεκάδες φορείς και ιδρύματα και χιλιάδες πολίτες στη χώρα μας, συμμετέχουν στην Παγκόσμια μέρα της Γης, σβήνοντας σήμερα τα φώτα από τις 8 και μισή έως τις εννιάμιση. Το ίδιο συμβολικό μήνυμα θα εκπέμψουν η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου..

Ο Δήμος Αθηναίων θα σβήσει τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά και την Τεχνόπολη, ενώ ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να σβήσουν τα φώτα, στέλνοντας το δικό τους μαζικό μήνυμα.

Μία ώρα μπροστά πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών αύριο τα ξημερώματα για την αλλαγή της ώρας σε θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4.

Καιρός…

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, αύριο στην Αττική, Θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.13,4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα