back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μισής ώρας είχαν απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η επικοινωνία των δύο ηγετών, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

“Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προστατεύσουν από κοινού την παγκόσμια ασφάλεια, την δημοκρατία και την σταθερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στην οποία έκανε παρέμβαση -μέσω τηλεδιάσκεψης -ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,

επισφραγίζοντας την αναθέρμανση των διατλαντικών σχέσεων, έπειτα από την ταραχώδη τετραετία διακυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης των 27 της ΕΕ σε ότι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς εκτιμά ότι επιβεβαιώνει την διττή προσέγγιση έναντι της Τουρκίας που είχε επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία περιλαμβάνει θετικά μέτρα, αλλά και περιοριστικά μέτρα-κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά έναντι κρατών-μελών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Κοινή Δήλωση «πατά» πάνω στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν στην Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είχε επισημάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές “η ΕΕ δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία”. “Πρόκειται για μια διαδικασία σταδιακή (σε φάσεις), αναλογική και αναστρέψιμη”, σημειώνουν και αναφέρουν ότι “τα όποια θετικά μέτρα μπορούν να αναστραφούν, εφόσον η Τουρκία επανέλθει σε παραβατικές συμπεριφορές “.

Παράλληλα εκτιμούν ότι “σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία θα πρέπει να δείξει συνέπεια και συνέχεια και θα συνεχίσει να αξιολογείται, καθώς οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου”.

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

2.588 τα νέα κρούσματα, με 1317 να καταγράφονται στην Αττική ,315 στη Θεσσαλονίκη και 100 στην Αχαία ,ενώ 52 άνθρωποι κατέληξαν.

Υπό ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ, με 706 διασωληνωμένους και 439 εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωρο

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 70 – 74 ετών.

Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα

έως και την Δευτέρα 5 Απριλίου , σύμφωνα με νέα NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ,παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της.

Στη δίνη του τρίτου κύματος του Covid-19 και των παραλλαγών που μεταδίδονται πιο εύκολα απ’ το αρχικό στέλεχος του ιού βρίσκονται πολλές ευρωπαικές χώρες .Ανάμεσα τους η Γαλλία και η Ιταλία, που έχουν ήδη αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Σε δύσκολη φάση βρίσκεται και η Πορτογαλία, όπου απο αυτή την ώρα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση ταξιδιών για όλη την εβδομάδα του Πάσχα.

Η Πολωνία ετοιμάζεται επίσης να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα ,καθώς στη χώρα καταγράφεται νέο ρεκόρ μολύνσεων, με πάνω από 34.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Αυστηρότερα μέτρα στις αεροπορικές αφίξεις στη χώρα βάζει το Βερολίνο, καθώς από την Κυριακή, όσοι επισκέπτονται τη Γερμανία θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος, νικημένος από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσβλήθηκε από τον ιό στο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλευόταν . Ο Άρης Σκιαδόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Κέρκυρα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον Αθήνα 9,84 , σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά όπως η «Απογευματινή», το «Έθνος», η «Πρώτη», ο «Ταχυδρόμος»,αλλά και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, κάνοντας τις εκπομπές «Νυχτερινός Επισκέπτης», «Δρόμοι» και «Πρωινά».

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκτός έδρας με την Ισπανία στον πρώτο της αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2020 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σουηδία- Γεωργία 1-0.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 31 Μαρτίου με τη Γεωργία στην Αθήνα .

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός, σήμερα, στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα