back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης των 27 της ΕΕ σε ότι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς εκτιμά ότι επιβεβαιώνει την διττή προσέγγιση έναντι της Τουρκίας που είχε επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία περιλαμβάνει θετικά μέτρα, αλλά και περιοριστικά μέτρα-κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά έναντι κρατών-μελών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Κοινή Δήλωση «πατά» πάνω στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν στην Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είχε επισημάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές “η ΕΕ δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία”. “Πρόκειται για μια διαδικασία σταδιακή (σε φάσεις), αναλογική και αναστρέψιμη”, σημειώνουν και αναφέρουν ότι “τα όποια θετικά μέτρα μπορούν να αναστραφούν, εφόσον η Τουρκία επανέλθει σε παραβατικές συμπεριφορές “.

Παράλληλα εκτιμούν ότι “σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία θα πρέπει να δείξει συνέπεια και συνέχεια και θα συνεχίσει να αξιολογείται, καθώς οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου”.

Το παρών στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής δίνει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συνδέθηκε διαδικτυακά με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21:45 το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Ως επίσημος προσκεκλημένος της Κομισιόν στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ μετά το πέρας της Συνόδου θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος -στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο- έδωσε την απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διπλασιάζοντας στα 200 εκατομμύρια δόσεις ,τον στόχο των εμβολιασμών κατά τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του το 2024.

 

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

Τους 706 έφτασαν οι διασωληνωμένοι , 52 άνθρωποι κατέληξαν , 439 οι νέες εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωτο στη χώρα ,με τα Νοσοκομεία να εξακολουθούν να βρίσκονται σε πίεση.

2.588 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1317 καταγράφονται στην Αττική ,τα 315 στη Θεσσαλονίκη και τα 100 στην Αχαία.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 70 – 74 ετών.

Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα

έως και την Δευτέρα 5 Απριλίου , σύμφωνα με νέα NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ,παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της.

Στη δίνη του τρίτου κύματος του Covid-19 και των παραλλαγών που μεταδίδονται πιο εύκολα απ’ το αρχικό στέλεχος του ιού βρίσκονται πολλές ευρωπαικές χώρες .Ανάμεσα τους η Γαλλία και η Ιταλία, που έχουν ήδη αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Σε δύσκολη φάση βρίσκεται και η Πορτογαλία, όπου απ’ τα μεσάνυχτα θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση ταξιδιών για όλη την εβδομάδα του Πάσχα.

Η Πολωνία ετοιμάζεται επίσης να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα ,καθώς στη χώρα καταγράφεται νέο ρεκόρ μολύνσεων, με πάνω από 34.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Αυστηρότερα μέτρα στις αεροπορικές αφίξεις στη χώρα βάζει το Βερολίνο, καθώς από την Κυριακή, όσοι επισκέπτονται τη Γερμανία θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό. Μέχρι τις σημερινές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας μόνο οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού ρίσκου είχαν αυτή την υποχρέωση

 

Λήξη συναγερμού μετά την απειλή για βόμβα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Από την έρευνα της αστυνομίας δεν προέκυψε οποιαδήποτε απειλή και επετράπη εκ νέου η κυκλοφορία ,καθώς είχε αποκλειστεί η περιοχή και είχε εκκενωθεί τμήμα της Βουλής .

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2020 η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.

Βαριά ήττα με σκορ 85-65 από την Εφές Αναντολού γνώρισε ο Παναθηναϊκός για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα