back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Στη σημασία του αγώνα των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821, καθώς και στη συμβολή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής αναφέρθηκε στην προσφώνηση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν των ξένων ηγετών που ήρθαν στην χώρα μας για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αφού υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα των προγόνων του υπογράμμισε ότι όπως και το 1821, «η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο» ενώ έκλεισε την αντιφώνηση του με τους στίχους του Διονύσιου Σολωμού: Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!»

Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», συμπυκνώνει ολόκληρη την ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού σημείωσε κατά την αντιφώνηση του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το επερχόμενο Έτος Ιστορίας Ελληνο-Ρωσικού Σταυρού, θα δώσει την ευκαιρία στους λαούς και των δύο Κρατών να γνωριστούν ακόμα καλύτερα επισήμανε μεταξύ άλλων στην αντιφώνηση του ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, με ομιλίες του Πρωθυπουργού, της Υπουργού Πολιτισμού και της Διευθύντριας του Μουσείου – και με φόντο το έργο «Λαϊκή Αγορά» που φιλοτεχνούσε για τέσσερα χρόνια, από το 1979 έως το 1983, ο ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης.

 

Περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο τιμούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση με την φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

 

«Οι αγώνες των Ελλήνων αποτελούν πηγή έμπνευσης για την Ευρώπη και τη Γαλλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ο κ. Μακρόν αναγνώρισε το φορτίο που σηκώνει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, αλλά και την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι είναι βαθιά επηρεασμένος από τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής μεταφοράς.

 

Τα σενάρια για παράταση του lockdown έως τις 25 Απριλίου διαψεύδουν κυβερνητικοί κύκλοι, λέγοντας πως δεν έχουν απολύτως καμία βάση.

Χθες, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 3.062 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. 1422 καταγράφονται στην Αττική και 387 στη Θεσσαλονίκη.

67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού, ενώ 699 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν οι υγειονομικοί να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε απόψε το «Ερρίκος Ντυνάν» το οποίο εφημερεύει μαζί με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από την 1η Απριλίου ξεκινούν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

 

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σχετικά με περιστατικό απώθησης από αστυνομικό, με την ασπίδα του, σε γυναίκα που συμμετείχε χθες το απόγευμα σε συνάθροιση στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ξεκινούν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Novartis, μετά την ανάρρωση της Ανακρίτριας που νόσησε με κορωνοιό.

Η σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων πέρασε στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

 

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί σήμερα ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος. Την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης του Δήμου Αθηναίων θα κάνει ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του 1821.

Χθες την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων την απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

ΚΑΙΡΟΣ

Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα