back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Διαδικτυακό Athens Science Festival 2021: «Η εποχή των Ηρώων»

Διαβάστε επίσης

Το Athens Science Festival αποκτά νέα, ψηφιακή μορφή και επιστρέφει ανανεωμένο προκειμένου να μας μεταφέρει στην «εποχή των ηρώων»!

To μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας, θα αναδείξει από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου διαδικτυακά και σε «ζωντανή» μετάδοση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τις πιο σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, αλλά και τη σχέση της επιστήμης με την τέχνη.

Μέσα από «ζωντανές» συναρπαστικές ομιλίες, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως. Η πλατφόρμα του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συνολικά 50 κορυφαίους ομιλητές από οκτώ διαφορετικές χώρες, με τη λίστα να περιλαμβάνει και τρεις νομπελίστες.

Παράλληλα, μια σειρά συμμετοχικών βιωματικών εργαστήριων, εντυπωσιακών πειραμάτων, επιδείξεων και άλλων καινοτόμων ψηφιακών δράσεων θα μας φέρουν πιο κοντά με τη σύγχρονη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο και θα μας οδηγήσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα ανεξάντλητα επιτεύγματά της.

Στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι όλοι ανεξαιρέτως να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τον ρόλο και την προσφορά των επιστημόνων και της επιστημονικής κοινότητας στην καθημερινή μας ζωή. Ιδιαίτερα με την πανδημία και τις καταστροφικές επιπτώσεις της σε ολόκληρο τον πλανήτη που έφεραν στο προσκήνιο μια νέα κατηγορία ηρώων, πρωτίστως στον χώρο της επιστήμης.

Μέσα από «ζωντανές» συναρπαστικές ομιλίες, συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επιδείξεων και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως από την Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ολλανδία τη Γερμανία και την Ουκρανία.

Η συμμετοχή όλων φέτος θα είναι δυναμική. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες δεν θα είναι απλοί θεατές των δράσεων αλλά θα έχουν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν online, μετατρέποντας έτσι το φεστιβάλ σε ένα ψηφιακό, πολυδιάστατο επιστημονικό γεγονός, ένα διαδραστικό σημείο συνάντησης, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, όπου κι αν βρίσκονται.

Η προπώληση ξεκίνησε! Αγόρασε τώρα το εισιτήριό σου με ένα κλικ εδώ

Διοργάνωση: Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021
Συμμετοχή: Εισιτήρια από 5€ & Δωρεάν παράλληλες δράσεις
Εισιτήρια:
Πρωινή (10.00-14.00): 10€
Απογευματινή (16.00-20.00): 10€
Βραδινή (20.30-22.30): 5€
Ημερήσιο εισιτήριο: 15€
Τριήμερο εισιτήριο: 25€

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα