back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η μουσική ταξίδια κατεργάζεται. Σήμερα σαλπάρουμε στον κόσμο των λέξεων: τα παιδιά του ψεύδους και της αλήθειας

Διαβάστε επίσης

Ψέμα. Αν υπήρχε φάρμακο, (ας το παρομοιάσουμε με χάπι). Ως αντίδοτο, θα λεγόταν Αλήθεια. Θα το έπαιρνα. Για το κάθε ψέμα που έχω πει, για το κάθε ψέμα που έχω εισπράξει, ίσως και να απέκτησα (πιο γρήγορα) κάποιες λευκές τρίχες στα μαλλιά μου. Η αλήθεια είναι το πιο δυνατό φάρμακο, είπε ένας φίλος. Και από τότε θέλω μόνο να ζω έτσι. Προσπαθώ να δείχνω ποια είμαι και  όχι αυτό που θα ήθελα να είμαι. Ότι καλύτερο έμαθα στη ζωή και το δέχτηκα αμέσως. Με ένα το τίμημα που προσφέρει αυτή η επιλογή: γιατί έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνομαι αρεστή σε όλους. Και ως αντίδοτο στο ψέμα, έρχεται η αγάπη, που λόγια δεν έχω να τη χαρακτηρίσω. Αλλά ίσως, το ψέμα φυλακίζει κι η αλήθεια ελευθερώνει.

Από την: Ελένη Σούρδη

Σίγουρα η αγάπη δεν είναι ο πόλεμος, η απάθεια, η αδικία, οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι ψεύτικες ειδήσεις, η μνησικακία, ο φθόνος, η υποκρισία, η ζήλια, το κουτσομπολιό, η εκμετάλλευση, αυτά είναι τα παιδιά του ψεύδους. Γι’ αυτό όσοι συναναστρέφονται με αυτά τα παιδιά ξέρουν. Τι σημαίνει να υποκρίνεσαι, να χρησιμοποιείς και να χειρίζεσαι ανθρώπους στον «βωμό του ψεύδους». Να λες ότι δεν πάσχεις από τον φονικό ιό (ενώ γνωρίζεις ότι τον έχεις σε ήπιο βαθμό π.χ. και συναναστρέφεσαι, χωρίς μάσκα ανάμεσα στους συνανθρώπους σου, ενώ πλέον ξεπεράσαμε τον τετραψήφιο αριθμό, χωρίς συνείδηση κ.α. εγκληματικά συναισθήματα).  Και όσοι διάλεξαν ή διαλέγουν αυτή την «παιδική χαρά», ας θυμούνται πάντα ότι υπάρχει η Επιλογή! Να συνεχίσουν να παραμένουν υποχείρια του άρρωστου εαυτού τους ή μπορούν να γίνουν μαθητές, της υποκρισία τους, με λίγα λόγια. Γιατί κάθε ψευτιά που θα αντικρίσεις κατάματα, ίσως σε βοηθήσει να σπάσεις το ψέμα που σε ταΐζει χρόνια τώρα και έφτασες μέχρι εδώ σήμερα. Και τότε ανοίγει η πόρτα της ελευθερίας, για αγάπη. Έχει πολύ φως το δωμάτιο που θα μπεις, η μαγκιά είναι μην φορέσεις τα γυαλιά ηλίου, μην κρυφτείς από το γιατρικό της παραδοχής σου. Άσε το φως να διαπεράσει την ψυχή σου, συγχώρησε τον εαυτό σου για τα ψέματα που είπες. Συγχώρησε τον/την, για το ψέμα που σου είπε. Κι αν δεν μπορείς να συγχωρέσεις, σταμάτα να ανταπαντάς με ψέμα, απλά φύγε. Κόψε το σχοινί. Κι αν διαλέξαμε  δρόμο γεμάτο ψέμα και παραμύθι, ίσως δεν έγινε τυχαία, αλλά γιατί έπρεπε να περάσουμε από αυτό το μονοπάτι: να γίνουμε άνθρωποι, αλληλέγγυοι, να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας. Όμως στην επόμενη στροφή μας περιμένει (πάντα) μια διχάλα με δυο πινακίδες που θα γράφουν: «προς Αλήθεια» η «προς Ψέμα».

Εκεί έρχεται η στιγμή που ο καθένας είναι υπεύθυνος για την απόφασή του, για το πόσο καλός μαθητής ήταν στο πέρασμα του χρόνου… Τα πάντα γύρω μένουν τα ίδια, ίσως το μόνο που μπορεί να αλλάξει είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πολλοί άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίζουν να βουλιάζουν στο ψέμα, μερικοί δικηγόροι θα αγορεύουν στα δικαστήρια υπερασπίζοντας εγκληματίες (για το χρήμα), οι «παραμυθάδες» θα πουλάνε όσο πιο ακριβά μπορούν τα ψέματά τους, οι ψεύτικες υποσχέσεις θα δίνουν και θα παίρνουν, η τηλεόραση θα πλασάρει το «άπιαστο όνειρο» (μερικές φορές), οι «πουλημένοι» θα συνεχίσουν τη διατριβή τους, κ.α. και πάει λέγοντας η ιστορία… Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, δεν μιλάμε για το «αθώο» ψέμα. Ούτε για τα ψέματα των μικρών παιδιών που είναι αθώα και στερημένα από κάθε δόλο. Αυτά δεν είναι καν ψέματα, με τη σημασία της λέξης τουλάχιστον. Μιλάμε για τα ψέματα με κόστος, που σου προσφέρουν πολύ χρήμα και σου χαρίζουν μια κενή ψυχή. Σε «εμβολιάζουν» με αναισθησία. Ψέματα με δηλητήριο. Αυτά τα «ψέματα» που οδηγούν την είδηση να γίνει πρωτοσέλιδο, αυτά τα λεκτικά ψέματα του life style που κατακλύζουν σαν βροχή τα τηλεοπτικά δελτία (και μας παραπλανούν) αντί να μας δείξουν μια εικόνα (όσες χίλιες λέξεις).    Τελικά πότε θα απεξαρτηθεί, ένα μέρος του κόσμου Παγκοσμίως; Γιατί δεν είναι όλη η ανθρωπότητα φυσικά παιδιά του ψεύδους, είναι πολεμιστές της αγάπης που τα δίνουν όλα αυτή την ώρα για να σώσουν στο τρίτο κύμα ανθρώπινες ζωές και εκείνοι οι ίδιοι ξέρουν, συνειδητά ότι μπορεί να χάσουν και τις ζωές τους, παραδείγματα ήδη Υπάρχουν.

 

Τα πνευματικά δικαιώματα της (χαρακτηριστικής εικόνας – φωτογραφίας) ανήκουν στον γνωστό φωτογράφο :antoniadis-photo.

Υ.Γ :Άς μην το ξεχνάμε, να φοράμε διπλές μάσκες όταν κυκλοφορούμε έξω, το οφείλουμε στον εαυτό μας και τον κόσμο όλο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα