back to top
18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες και 16 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη – Εκτός κινδύνου ο 27χρονος αστυνομικός

Διαβάστε επίσης

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες ο απολογισμός των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη για τα οποία η Αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές.

επεισόδια - Μολότοφ από διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με το πέρας της πορείας κατά της αστυνομικής βίας κοντά στο αστυνομικό τμήμα, με ομάδα νεαρών να πετάει μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που προχώρησαν με τη σειρά τους στη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.


Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι

επεισόδια

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 27χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Άλλοι δύο αστυνομικοί παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα. Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο-απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικό», είπε χαρακτηριστικά.

Καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, απηύθυνε ο πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του. Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει, τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά. Πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει και να μας γυρίσει πίσω.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε αστυνομικό και όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων», το σχόλιο του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα