back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αστυνομικής βίας

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις εικόνες αστυνομικής βίας που κατέκλυσαν τις προηγούμενες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης άσκησε μερίδα της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε να εκδοθεί ψήφισμα καταγγελίας των βίαιων περιστατικών με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και αλληλεγγύης προς τον συμβασιούχο εργαζόμενο ο οποίος ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Επιπλέον, ζητήθηκε να ενισχυθούν η εκπαίδευση και τα εφόδια των δημοτικών αστυνομικών προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε καταστάσεις έντασης

“Μοιάζουν σε χούλιγκαν” Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

Για ωμή καταστολή και αστυνομική βία έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος με φόντο το περιστατικό στη Λεωφόρο Πανόρμου, τόνισε:

“Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν την πόλη. Δεν είναι εικόνες ενός πλαισίου ασφάλειας. Περισσότερο είναι εικόνες ενός πλαισίου ανασφάλειας το να βλέπουμε άνθρωποι που έχουν την υποχρέωση από τη δουλειά τους να τηρούν το νόμο, να λειτουργούν με όρους που περισσότερο μοιάζουν σε χούλιγκαν και συμμορία

Ξυλοκοπήθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι συμβασιούχος του Δήμου Αθηναίων κι έχει βρεθεί με βαρύτατες κατηγορίες που δεν προκύπτουν από πουθενά και ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να σταθεί στο πλευρό του συγκεκριμένου εργαζόμενου”.

“Να ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία” Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

Έκκληση για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας εν μέσω της αυξανόμενης κοινωνικής έντασης, υπό το βάρος της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, απηύθυνε ο Παύλος Γερουλάνος.

“Είμαστε μια βαθύτατα πιεσμένη κοινωνία από την πανδημία, την οικονομική κατάρρευση και τις φρικτές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και παιδεραστίας. Η πίεση έχει γίνει αφόρητη.

Αυτό που είδαμε ήταν μια αντίδραση. Ήταν μια αντίδραση απέναντι στη διγλωσσία που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στέλνοντας διφορούμενα μηνύματα αντιμετωπίζοντας αλλιώς την πορεία για το Πολυτεχνείο και αλλιώς τους πιστούς στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη.

Στον ΔΑ Θα πρέπει να μας απασχολεί διότι αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη, θα μπορούσε να γίνει εδώ και θα έπρεπε να μας απασχολεί διότι κάθε μέρα στέλνουμε σε αυτή την- με πολλή ένταση- κοινωνία τη Δημοτική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Την στέλνουμε με ελάχιστα εργαλεία, βασική εκπαίδευση και λιγότερους ανθρώπους απ’ ό,τι χρειάζεται και αυτό είναι επικίνδυνο.

Πρόσφατα επισκέφτηκα τη Δημοτική Αστυνομία και το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν εκπαίδευση και εφόδια.

Αυτά τα λάθη μπορεί να τα κάνει και ο καλύτερα εκπαιδευμένος αστυνομικός πόσο μάλιστα κάποιος που δεν έχει εκπαίδευση.
Απευθύνω έκκλησης στη Δημοτική Αρχή να υπάρξει σωστή εκπαίδευση για να βγαίνουν στους δρόμους αυτοί οι άνθρωποι”.

“Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό στη Νέα Σμύρνη” Νίκος Σοφιανός , Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Την εκτίμηση ότι η κλιμάκωση της καταστολής είναι επιλογή της κυβέρνησης και δεν αφορά μόνο τις αποφάσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Νίκος Σοφιανός.

“Η Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών . Αντίθετα ταυτίζεται πλήρως με αυτή την κλιμάκωση καταστολής που βλέπουμε από πλευράς της κυβέρνησης που στην δική μας ανάγνωση δεν αφορά έναν υπουργό. Είναι συνολικότερη επιλογή της κυβέρνησης να θωρακίσει, με αυτό το κλίμα καταστολής με την έξαρση αυταρχισμού, με τις γενικευμένες απαγορεύσεις και την επίδειξη δύναμης και θράσους ειδικά από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ όλη αυτή την πολιτική και τις συνέπειες που φέρνει και τις αντιδράσεις που υπάρχουν και θα ενταθούν.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε στη Ν.Σμύρνη.Αντίθετα, η άμεση μαζική απάντηση, η στήριξη του απλού λαϊκού κόσμου των νοικοκυραίων- όπως συνηθίζετε να λέτε εσείς της ΝΔ- δείχνει ότι δεν είναι εύκολος ο δρόμος αυτός. Θα έχει κόστος και το κόστος μεγαλώνει όταν απροκάλυπτα, ο Αθήνα 984 κάλυπτε τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη προβάλλοντας απροκάλυπτα το Δελτίο Τύπου του ΑΠΕ και της ΕΛΑΣ. Ότι 30-40 έπεσαν πάνω σε ομάδα των αστυνομικών. Και κάναμε παρέμβαση μέσω του εκπροσώπου μας στο διοικητικό συμβούλιο να αποκαταστήσει την αλήθεια. Τα λέμε όλα αυτά διότι δεν θεωρούμε ότι είναι τυχαίες αυτές οι πολιτικές, αυτή η καταστολή.
Θεωρούμε ότι η λογική παίρνουμε το ένα μέτρο πάνω στο άλλο δεν απαντά στην πανδημία και δεν κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν”.

” Η κυβέρνηση είναι σε άμυνα” Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Σε αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και την πανδημία έκανε λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

“Οι εργαζόμενοι αντιδρούν αλλά και άλλα φιλικά προς τη ΝΔ στρώματα αντιδρούν. Αυτά δεν μπορούν να τα κρύψουν, είναι σε αδυναμία, σε άμυνα. Είναι πολιορκημένοι από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Πάμε για άνοιγμα των σχολείων, με ποιους όρους; Το γιατί υπάρχει όλη αυτή η οργή είναι ακριβώς η χρεωκοπία σε όλα αυτά τα ζητήματα”.

“Γεμίσατε τις γειτονιές τραμπούκικες ομάδες” Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

“Αυξήσατε τις δυνάμεις καταστολής στην πόλη , γεμίσατε τις γειτονιές με τραμπούκικες ομάδες. Η κατάσταση με την καταστολή έχει φτάσει σε έναν απόλυτο παροξυσμό. Κανένα απολύτως όριο: βρίζουν, δέρνουν, εκβιάζουν. Η κυβέρνηση τους προτρέπει στην ασυδοσία και δεν τους παρέχει μόνο ασυλία.
Είναι αφιονισμένοι διότι τους έχει δώσει ελευθέρας διαρκείας η πολιτική ηγεσία να καταπατούν όλο το νομικό πλαίσιο.

Δεν είναι υπερβολή αυτό που συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Είναι μια νέα κανονικότητα που επιδιώκει η ΝΔ να θεμελιώσει σε όλους τους τομείς. Είναι στρατός πραιτοριανών, για να προστατεύσει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και να θωρακίσει τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο.

Στα γεγονότα της Ν. Σμύρνης ο εργαζόμενος που ξυλοκοπήθηκε είναι εργαζόμενος του Δήμου της Αθήνας. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί δίπλα του, προτείνουμε ψήφισμα καταγγελίας του περιστατικού και αλληλεγγύης στον εργαζόμενο.

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, τα μέσα ενημέρωσης- ανάμεσά τους και ο Α9.84, και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί σε αυτό, ενήργησαν ως αρωγοί της αστυνομίας. Παραβιάζοντας τις βασικές αρχές της δεοντολογίας- και ο Α984 ο ο οποίος είναι ο δημόσιος σταθμός της πόλης, ως δολοφονική επίθεση ομάδων. Μάλισατ, ο 9.84 τις αναβάθμισε, από 30 άτομα ο 8.

Στην ουσία δηλαδή, μετατράπηκε ένας σταθμός, που πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του δήμου και τους πολίτες, σε αρωγός της αστυνομίας και της κυβέρνησης”.

 

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα