back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η Μελίνα Τανάγρη στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Αθήνα 9.84, αφιέρωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στην εκπομπή «Η παλίρροια των αισθήσεων» και στην Ελενα Χατζηιωάννου, φιλοξενήθηκε  η τραγουδοποιός Μελίνα Τανάγρη.

Η Μελίνα Τανάγρη υπήρξε ίσως η πρώτη συνθέτης και ερμηνεύτρια στη δεκαετία του 80, που μέσα από τα τραγούδια της μίλησε και εξακολουθεί να μιλά για τη γυναίκα και την αξία της.
Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από ένα ιδιαίτερο τραγούδι με τον προκλητικό για την εποχή, αλλά συνάμα και τρυφερό τίτλο «Βυζάκια έξω λοιπόν», που περιείχε τη φράση ..ρωτώ και ξαναρωτώ αυτό το λογαριασμό στο τέλος ποιος τον πληρώνει.
Ήταν η περίοδος εκκίνησης της μεγάλης ευημερίας και θα τό λεγε κανείς και προφητικό, μιας και πρώιμα διέβλεψε το τέλος της ευφορίας.

Μέσα από αναφορές στην πολυκύμαντη αλλά συνεπή θεματικά και αισθητικά διαδρομή της, η Μελίνα Τανάγρη μίλησε και για ένα στιγμιότυπο- ανάμνηση από μια τυχαία συνάντηση του μετέπειτα άνδρα της με τον Μίμη Ανδρουλάκη, που του συνέστησε να την προσέχει σαν τα μάτια του, επειδή είναι πολύτιμη. «Ήταν τόσο τρυφερό και του βγήκε τόσο αυθόρμητα, που πραγματικά μας συγκίνησε. Δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν, έτσι χωρίς λόγο και χωρίς να γνωρίζουν τον άλλον…με μια τόσο ιδιαίτερη ματιά στο γυναικείο φύλο.»

Η ημέρα της γυναίκας για την ίδια, είναι ταυτόσημη με τη φιλία, που την τίμησε με την «Φιλενάδα» της, μια σύνθεση του 1989, στην οποία μιλά για …την κοριτσίστικη γιορτή. «Για εμένα, δεν τελειώνει ποτέ η γλύκα της γυναικείας φιλίας» είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα