back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Οι Αθηναίοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα: Κόπωση από τη συνεχιζόμενη καραντίνα

Διαβάστε επίσης

Η πολύχρονη παθογένεια του συστήματος Υγείας, η πολύμηνη προσχηματική εικόνα ενός «lock down» με τα επιβαλλόμενα μέτρα να μην εφαρμόζονται από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, οι πολυπληθείς συναθροίσεις κόσμου σε σπίτια, καθώς και η καθημερινή πλούσια «ατζέντα» συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύονται ως οι τέσσερις κυριότερες αιτίες από τον κόσμο για την σημερινή κατάσταση και εικόνα με τον κορονοϊό.

Σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 αποτυπώνονται πολλές απόψεις για την πολυετή παθογένεια του συστήματος Υγείας, δηλαδή για πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει από τα προηγούμενα χρόνια, με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό να κυριαρχούν στην κριτική που ασκεί ο κόσμος.

Το δεύτερο πράγμα που αναδεικνύεται από τους πολίτες είναι ότι η χώρα από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται σε μια συνεχιζόμενη περίοδο καραντίνας, με τους περισσότερους να τονίζουν ότι «η εικόνα αποτυπώνει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτή των περιοριστικών μέτρων. Στους δρόμους, όπως επισημαίνουν, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, συνωστισμός κόσμου στο κέντρο, στις πλατείες, στα ΜΜΜ κ.ο.κ. « Καμία σύγκριση με την εντελώς διαφορετική εικόνα στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, τον περασμένο Μάρτιο», όπως προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι σημειώνουν επίσης ότι « η μακρά περίοδος επιβολής των μέτρων έχει προκαλέσει ψυχολογική κόπωση στην κοινωνία και έχει δείξει μέχρι σήμερα πως δεν αποδίδει αποτελέσματα».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα