back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ζ. Ράπτη: Δεν χρειάζεται επίταξη κλινών από ιδιωτικά νοσοκομεία, όλα τα περιστατικά -και τα μη covid- αντιμετωπίζονται με ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

«’Ολα τα περιστατικά -και αυτά που δεν αφορούν τον κορονοιό- αντιμετωπίζονται με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται επίταξη κλινών από ιδιωτικά νοσοκομεία. ‘Έχουν ήδη δημιουργηθεί κλίνες ΜΕΘ, έχουν παραχωρηθεί και 18 νέες κλίνες ΜΕΘ από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” αλλά και από ιδιώτες, κλίνες για μη covid περιστατικά»  δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown τόνισε πως «ναι μεν υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ, ωστόσο οι αποφάσεις θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Αν θα παραταθεί το lockdown μέχρι τις 16 Μαρτίου θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών επεσήμανε πως το πρόγραμμα “Ελευθερία” προχωράει απρόσκοπτα: «‘Ηδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 900.000 άτομα, στην πλειονότητά τους άνω των 75 ετών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «έχουν γίνει εμβολιασμοί  και σε όλες τις ψυχικές δομές και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της επικράτειας, όπου οι άνθρωποι εκεί έχουν μπει στις ευπαθείς ομάδες».

Όσον αφορά στις ψυχολογικές επιπτώσεις από την πανδημία η κ. Ράπτη είπε πως «στο πρώτο κύμα κυριαρχούσαν μοναξιά και θυμός, τώρα, στο δεύτερο κύμα υπάρχει έντονο το στοιχείο της κατάθλιψης και της αύξησης του στρες».

Τέλος υπενθύμισε ότι στον 5ψήφιο αριθμό 10306 λειτουργεί δωρεάν Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης των ψυχικών συνεπειών του κορονοϊού αναφέροντας παράλληλα τα  προγράμματα στήριξης,  μέσω τάμπλετ, στα νοσοκομεία αλλά και στο σπίτι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα