back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ηλ. Σιώρας: Φοβόμαστε μήπως δούμε γήπεδα μπάσκετ να γίνονται ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Για ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ κορονοϊού των νοσοκομείων στην Αττική έκανε λόγο ο πρόεδρος εργαζομένων Ευαγγελισμού και καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας ο οποίος επεσήμανε πως «το πρόβλημα είναι από εδώ και πέρα και τι θα γίνει με το τρίτο κύμα»

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη τόνισε πως πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. «Ποτέ στον Ευαγγελισμό -από την αρχή της πανδημίας- δεν ήμασταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Έχουμε 45 κρεβάτια ΜΕΘ covid που είναι γεμάτα και τώρα καταργούν 12 κρεβάτια ΜΕΘ no covid και τα μετατρέπουν σε covid – αποκλείοντας έτσι από το μεγαλύτερο νοσοκομείο τους μη covid ασθενείς»

Εκτίμησε πως «για να σταματήσει όλο αυτό πρέπει να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια υγεία. Έτσι όπως πάμε φοβόμαστε μήπως δούμε γήπεδα μπάσκετ να γίνονται ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά

Πρότεινε ως άμεση λύση την επίταξη. «Έχουμε  200 ιδιωτικές  κλίνες  ΜΕΘ
ενώ υπάρχουν τόσο ιδιωτικά όσο  και κρατικά νοσοκομεία που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το επείγον αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξουν ιδιωτικές κλινικές και να επιταχθούν και να προσληφθεί το προσωπικό που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσουν οι κλίνες, αυτές τουλάχιστον που είναι στον δημόσιο» 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα