back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η έκρηξη κρουσμάτων που ξεπέρασαν τα δυο χιλιάδες 350 στη χώρα εκ των οποίων τα 1.159 στην Αττική αναγκάζουν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες για ακόμη μια φορά αυστηρότερα μέτρα, τα οποία θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, λίγο πριν τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό μετατρέπεται άμεσα το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ. Αντίστοιχος σχεδιασμός υπάρχει και για τον Πειραιά, ωστόσο δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφές με μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της περιοχής προκειμένου να αναλάβει ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τζάνειο, το οποίο θα μετατραπεί και εκείνο σε Νοσοκομείο ασθενών με covid19.

Συνεδριάζει στις 11 Μαρτίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Το μονοδοσικό εμβόλιο, που δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του, θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη, εφόσον εγκριθεί.

 

Μήνυμα να κάνουμε ως κοινωνία μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

 

«Δεν είναι απλά μια προγραμματική δέσμευση. Είναι εθνική επιταγή, η κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η υπεράσπιση του αγαθού της υγείας είναι υπόθεση δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Το νέο ΕΣΥ είναι οι αξίες μας στην πράξη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Όσα κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι όσα δεν έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του» η απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

 

Σε ισχύ έως αύριο στις οκτώ το πρωί τα έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κρύο. Ανοιχτές η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν στην είσοδο σε RapidTest.

Περισσότερα στο πόρταλ του σταθμού μας στο www.athina984.gr

 

Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου όπως υποστηρίζει να αποδείξει την αθωότητά του, μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση για διαφθορά.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα