back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δένδιας για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τακτικισμούς

Διαβάστε επίσης

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τακτικισμούς έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Ολομέλειας.

«Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην χώρα το σύνδρομο Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία,» ανέφερε ο κ. Δένδιας και χαρακτήρισε ευτυχές ότι σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο τον προκλητικό τουρκικό σχεδιασμό.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Σώμα ότι είχε επικοινωνία με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Λιβύη, ενώ αργότερα το μεσημέρι θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την αναγκαία διαμόρφωση εθνικού μετώπου που προϋποθέτει εθνική στρατηγική, η οποία ωστόσο -όπως είπε- απουσιάζει επεσήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα και με κενό στρατηγικής και με ευθύνη του πρωθυπουργού που σε μια σειρά θεμάτων δείχνει να έχει αποστάσεις από την πάγια τακτική του ΥΠΕΞ.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα