back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο6: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δανειοδότησης μέσω ΑΑΔΕ- Οι δικαιούχοι

Διαβάστε επίσης

Τις επόμενες ώρες, εκτός απροόπτου , αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για την «επιστρεπτέα προκαταβολή Νο6», μέσω της οποίας οι δικαιούχοι κρατικής δανειοδότησης -πληττόμενες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες- θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι στις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που εμφάνισαν μείωση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον περασμένο Ιανουάριο με κρατική εντολή.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, θα διατεθούν συνολικά 500 εκ.ευρώ τα οποία θα μοιραστούν, υπό τη μορφή χαμηλότοκων δανείων, με δωρεάν το 50% του δανείου, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για πληττόμενες επιχειρήσεις που δεν παρέμειναν όμως κλειστές με κρατική εντολή θα είναι 500 – 50.000 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό του προσωπικού τους) , για ελεύθερους επαγγελματίες από 500-1.000 ευρώ και για επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή τον Ιανουάριο (π.χ εστίαση) θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 1.000-8.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούν.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια από τον 6ο κύκλο της “επιστρεπτέας προκαταβολής” υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού μέχρι στα τέλη Ιουλίου.

Συνολικά το 1ο τετράμηνο του έτους μέσω της 5ης,6ης και της 7ης “επιστρεπτέας προκαταβολής” που ακολουθεί τον Απρίλιο θα διανεμηθούν 3 δισ. ευρώ, και συνολικά για όλο το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το 2020 ο τελικός λογαριασμός θα φτάσει τα 8,5 δισ ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα