back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκτεταμένα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Περισσότερες από 20 προσαγωγές

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου και σε κάθετους δρόμους, όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έριξε χημικά δακρυγόνα, κρότου λάμψης και στη συνέχεια η ομάδα ΔΡΑΣΗ κυνήγησε τα άτομα στη Ρήγα Φεραίου.

Προσαγωγές έγιναν στην Πατησίων και στην Ομόνοια κοντά στο μετρό, όπου μια προσαχθείσα έπαθε κρίση πανικού. Οι προσαγωγές συνολικά είναι δεκάδες, ενώ άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει  εάν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

 

[su_image_carousel source=”media: 352397,352395,352394,352351″]

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και μπροστά από τη Βουλή όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει 3 βασικές αλλαγές. Καθιερώνονται έτη φοίτησης ν+2 και ν+3, για προγράμματα σπουδών άνω των 4 ετών, ορίζεται βάση εισαγωγής που θα επιλέγεται από την κάθε σχολή και μειώνονται, από τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2022, οι επιλογές στο μηχανογραφικό.

Όσον αφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει 1000, κατ’ αρχήν, προσλήψεις ειδικών φρουρών που θα τοποθετηθούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα