back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία στους ειδικούς καθώς η πανδημία καλπάζει ξανά σε ρυθμούς Δεκεμβρίου. Χθες είχαμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο η αυξητική τάση δεν συμπαρέσυρε τον αριθμό θανόντων και διασωληνωμένων. Ειδικότερα, χθες καταγράφηκαν 1261 νέες μολύνσεις, οι 652 στην Αττική. 244 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 22 άνθρωποι υπέκυψαν. Στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 204 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του νοτιοαφρικανικού ιού.

“Η κατάσταση στην Αττική μας ανησυχεί”, τόνισε μιλώντας στο STAR ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι οι νοσηλείες αυξάνουν σταθερά σε απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική να ξεκινάει από τις έξι το απόγευμα, αν οι ειδικοί κρίνουν πως αυτό θα πρέπει να γίνει.

«Περνάμε δύσκολες ημέρες και θα περάσουμε ακόμα δυσκολότερες», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως «φαίνεται ότι μπαίνουμε ήδη σε τρίτο κύμα της πανδημίας».

Την ίδια ώρα, σε υπερεστία μετάδοσης κορονοιού εξελίσσεται το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς. Αρχικά είχαν εντοπιστεί 11 νοσηλευτές και γιατροί με κορονοιό και χθες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν μολυνθεί πολύ περισσότεροι, ίσως και 55 άτομα. Κρούσματα εντοπίστηκαν και στο χώρο των χειρουργείων. Για το λόγο αυτό το Νοσοκομείο αποφάσισε την πραγματοποίηση μόνο επειγόντων χειρουργικών περιστατικών, από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Nεκρός διακομίσθηκε το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, ένας ηλικιωμένος, ο οποίος διέμενε στην δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων, στην Βάρδα, όπου χθες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο ο θάνατος του να προήλθε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον Covid-19.

10 εργαζόμενοι του Μετρό διαγνώστηκαν θετικοί στον covid 19, ενώ αναμένεται η διενέργεια 400 τεστ κορoνοϊού σήμερα, προκειμένου να προσδιοριστεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών εγείρει μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη του παγκόσμιου εμβολιασμού, αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. «Παρ’ όλο τον αυξανόμενο αριθμό επιλογών ως προς τον εμβολιασμό, οι τρέχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν μόνο πολύ μικρό μέρος της παγκόσμιας ζήτησης», τονίζει.

Νέες διαστάσεις παίρνει το «σίριαλ» με το εμβόλιο της Astrazeneca. Μετά τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ιταλία και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγήσει το εμβόλιο σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Θετικά διακείμενη στη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik 5 στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας ότι έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. “Όλα τα εμβόλια είναι ευπρόσδεκτα στην ΕΕ, αρκεί, όμως, να έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τo εμβόλιο της AstraZeneca είναι κατά 82,4% αποτελεσματικό έναντι του Covid-19, εάν μεσολαβήσει διάστημα τριών μηνών μεταξύ των δύο δόσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει το Bloomberg.

Στη δίνη των μεταλλάξεων κορoνοϊού βρίσκεται η Βρετανία. Oι υγειονομικές αρχές κρούουν δραματικό καμπανάκι καθώς εντοπίστηκαν 11 μεταλλαγμένα στοιχεία της βρετανικής μετάλλαξης. Εξαιρετικά ανήσυχοι οι επιστήμονες καθώς κανένας από τους 11 ασθενείς δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

Στη Πορτογαλία, πάνω από 5.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 260 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Πάνω από 600.000 οι νεκροί και περισσότερα από 19 εκατ. τα κρούσματα στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, μετά τη διπλή εμπρηστική επίθεση από αγνώστους στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς και της συζύγου του. Tο ένα όχημα υπέστη σημαντικές ζημιές ενώ το δεύτερο μικρές φθορές. Σύσσωμα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση.

Την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής διπλωματίας στα σχέδια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σε κυβέρνηση με επικεφαλής κάποιον τεχνοκράτη προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα μετά την αποτυχία να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση συνασπισμού, υπό τον Τζουζέπε Κόντε. Ο Ματαρέλα θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τουλάχιστον 71 κατοικίες καταστράφηκαν στις δύο δασικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται κοντά στην Περθ, στη Δυτική Αυστραλία.

Αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα