back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αν. Γκίκα: Aπευθύνω έκκληση να γίνονται αιτήσεις για τεστ Covid από εκπαιδευτικούς και μαθητές, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο

Διαβάστε επίσης

Την προσοχή όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, επέστησε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίκα, με αφορμή το σημερινά άνοιγα των Γυμνασίων και των Λυκείων (εκτός αυτών που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές όπως είναι η Αττική), μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Κάνουμε μια προσπάθεια προς την κανονικότητα. Είναι προτεραιότητα για εμάς τα παιδιά μας. Θα πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο σε οποιαδήποτε κοινωνική μας συμπεριφορά. Για άλλη μια φορά, πρέπει να δώσουμε τεράστια προσοχή στα μέτρα, να φοράμε σωστά τη μάσκα μέσα και έξω από το σχολείο, τα παράθυρα στις τάξεις να ανοίγουν για να γίνεται καλός εξαερισμός της αίθουσας».

Σημείωσε ότι έχει αποδειχθεί πως το σχολείο είναι ένας ασφαλής χώρος για τα παιδιά, τα οποία «πειθαρχούν σχεδόν με ευλάβεια» ενώ και οι εκπαιδευτικοί έχουν επιφορτιστεί με την επίβλεψή τους.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία με ηλικιακές τάξεις που βρίσκονται στις πιο αποκρυσμένες περιοχές και είπε ότι δεν αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας αν θα ανοίξουν τα σχολεία και ποιές βαθμίδες.

«Συζητούμε συνέχεια με τους ειδικούς κι ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις τους».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να εκμεταλλευτούν στην παρούσα φάση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών, τη δυνατότητα που παρέχεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας να πραγματοποιηθούν τεστ για τον κορονοϊό, απευθύνοντας έκκληση να το πράξουν.

«Ενώ από τις 8 Ιανουαρίου, έχουμε στείλει στα σχολεία εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ, ακόμη οι αιτήσεις είναι λίγες. Θέλω να απευθύνω έκκληση να γίνονται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές, γιατί ο έλεγχος για τον Covid-19 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Υπάρχουν 386 διαγνωστικά κέντρα covid σε όλη την Ελλάδα και καλούνται να προσέλθουν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα