back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αστυνομική έρευνα στο σπίτι και στα γραφεία της οργάνωσης του Α. Ναβάλνι

Διαβάστε επίσης

 Η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε δύο διαμερίσματα στην Μόσχα στα οποία βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδελφός του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιβάν Ζντάνοφ, διευθυντής της οργάνωσης του Ναβάλνι, του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς.

Έρευνα διεξάγεται επίσης στα γραφεία της οργάνωσης, ανακοίνωσε στο Twitter η Λιουμπόφ Σόμπολ, συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο καλούν οι υποστηρικτές του Αλ. Ναβάλνι

Την ίδια ώρα οι υποστηρικτές του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι καλούν σε νέες κινητοποιήσεις απαιτώντας την απελευθέρωσή του, την ώρα που διαδηλώτρια, την οποία είχε χτυπήσει ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αγία Πετρούπολη εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο έπειτα από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της.

Η Μαργκαρίτα Γιούντινα, μια 54χρονη μητέρα τριών παιδιών, είχε νοσηλευτεί ξανά μετά τη διαδήλωση της 23ης Ιανουαρίου. Η δικηγόρος της Βαλέρια Βετόσκινα δήλωσε στο AFP ότι «η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σημαντικά και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Η περίπτωση της γυναίκας αυτής σηματοδοτεί την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις που έγιναν σε υποστήριξη στον Ναβάλνι σε περισσότερες από εκατό πόλεις της Ρωσίας το περασμένο Σάββατο. Στη διάρκειά τους οι αρχές προχώρησαν σε σχεδόν 3.900 συλλήψεις, ορισμένες φορές με ωμό τρόπο.

Βίντεο που προβλήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την Γιούντινα να πέφτει στο έδαφος αφού δέχεται μια δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά από έναν αστυνομικό με στολή των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των ταραχών την ώρα που εκείνη ρωτάει ήρεμα αυτόν και δύο συναδέλφους του γιατί συλλαμβάνουν έναν νεαρό άνδρα.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «υποκίνηση» ανηλίκων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Τα Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, καθώς και το YouTube θα καταδικασθούν σε καταβολή προστίμου για μη τήρηση των απαιτήσεων για την αποφυγή της δημοσίευσης εκκλήσεων προς ανηλίκους για να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής Roskomnadzor.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα