back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Ξεκινήσαμε μια γιγαντιαία προσπάθεια εμβολιασμού των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στις κλειστές μονάδες προστασίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

«’Έχουμε ξεκινήσει μια γιγαντιαία προσπάθεια εμβολιασμού όλων των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στις κλειστές μονάδες προστασίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον Αθήνα 9, 84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Μέχρι την Δευτέρα θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση όλοι οι διαμένοντες και οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οι οποίες ανέρχονται στις 450 σε όλη τη χώρα με πάνω από 50.000 ωφελούμενους και εργαζόμενους, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΔΥ έχει διασφαλίσει πως θα  ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις 50 δομές χρονίως πασχόντων».
 
Οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες της πανδημίας
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να θωρακίσει τις ευάλωτες ομάδες για αυτό και αυξήθηκε ο κοινωνικός προϋπολογισμός κατά 22%.  Αυξήθηκαν κατά 20% τα οικογενειακά επιδόματα και κατά 15% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έτσι ώστε  να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Η  κυβέρνηση νομοθέτησε ώστε να είναι δικαιούχοι του και οι άστεγοι αλλά και οι κακοποιημένες γυναίκες που ζουν σε ξενώνες κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε»
Αρνητές εμβολίου
«Γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια στην οποία παράλληλα υπάρχει ενημέρωση σε όποιους εκφράζουν επιφυλάξεις. Σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ η εικόνα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερη. Δεν έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητών. Η ανταπόκριση για εμβολιασμό ανέρχεται σε πάνω από 60%»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα