back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

Επεισόδια νωρίτερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Έγιναν τρεις προσαγωγές.

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα -εν όψει και των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν την Δευτέρα- έστειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «αν δεν τα καταφέρουμε μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Monocle, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πάντα έτεινε χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Και πάντα προέτρεπε, όπως ανέφερε τον Πρόεδρο Ερντογάν να καθίσουν και να συζητήσουν «την κύρια διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας». «Η ιστορία πάει πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά το θέμα μπορεί να επιλυθεί» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην υπόλοιπη επικράτεια και οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου .

Η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στην ημίκλειστη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες αναφέρει σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Διευκρινίζει ότι τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς .

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί το απόγευμα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, τον Ισπανό Ζοσέπ Μπορέλ. Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Βέλγο Σαρλ Μισέλ, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον Νορβηγό Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν προκαλεί αισιοδοξία, το σκηνικό όπως διαμορφώνεται ενόψει των διερευνητικών είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. Άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων σε αντίθεση με αυτήν της Ουάσιγκτον, που επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα.

Την πρότασή του για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για να απαλλαγούν όσοι Ευρωπαίοι πολίτες εμβολιάζονται τόσο από την υποχρέωση τεστ πριν από κάθε ταξίδι, όσο και από την υποχρεωτική καραντίνα στα κράτη που φτάνουν, θα θέσει το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις επιφυλάξεις του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα χαρτί, που όπως ανέφερε, θα είναι πασαπόρτε για όλα, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη το πόσο επιδρά το εμβόλιο ή όχι στη μετάδοση του ιού εξέφρασε στον Αθήνα 9,84 ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό και το ψηφιακό μέλλον της πόλης με ένα πρόγραμμα-ομπρέλα, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό, 7,7 εκατ. ευρώ διατίθενται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό της Αθήνας, ώστε να στηριχθεί η ρευστότητά τους και η υγιής επαναλειτουργία τους την επόμενη μέρα. Αυτή την κρίση, δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αν δεν βρεθούμε ο ένας κοντά στον άλλον και όλοι μαζί, στην προσπάθεια να ανακτήσουμε όλα εκείνα που μας αφαίρεσε η πανδημία. Με προσπάθεια και επιμονή» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να εγκριθεί το σχέδιο της νέας δομής των δυνάμεων του Στρατεύματος. Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας του στρατεύματος, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Στις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ στους χιλιάδες δικαιούχους.

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας με εκρηκτικά στο κέντρο της Βαγδάτης προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δεκατριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τουλάχιστον 30, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται στην ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και 18 μήνες.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα