back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι αν δεν τα καταφέρουμε μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο έστειλε ο Πρωθυπουργός εν όψει και των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν την Δευτέρα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Monocle ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πάντα έτεινε χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Και πάντα προέτρεπε, όπως ανέφερε τον Πρόεδρο Ερντογάν να καθίσουν και να συζητήσουν την κύρια διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας”. “Η ιστορία πάει πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά το θέμα μπορεί να επιλυθεί πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην υπόλοιπη επικράτεια και οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο» ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου μια μέρα μετά τη ψήφιση του νόμου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, απαντώντας στο εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επέκταση χωρικών υδάτων και ανατολικά της Κρήτης.

Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στην ημίκλειστη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες αναφέρει σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διευκρινίζει ότι τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που θα περιορίζει την ελεύθερη πλοήγηση και πρόσβαση στις ανοιχτές θάλασσες τόσο της Τουρκίας όσο και τρίτων χωρών.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την εκτίμησή του ότι το σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δεν προκαλεί αισιοδοξία, εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. Άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων σε αντίθεση με αυτήν της Ουάσιγκτον, που επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα.

Σε καθολική ρήξη με το καθεστώς Τραμπ φαίνεται να έρχεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ΤΖο Μπάιντεν, ο οποίος μετά την ορκωμοσία του προχώρησε στην υπογραφή δεκάδων εκτελεστικών διαταγμάτων. Μεταξύ αυτών και η υπογραφή που αναστρέφει τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα θέσει το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άρθρο του στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv και στην ιστοσελίδα Das Morning Briefing τονίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολισμού δεν θα οδηγήσει σε κάποιου είδους περιορισμό της ελευθερίας μας να ταξιδεύουμε. Στόχος μας δεν είναι να χωρίσουμε τους Ευρωπαίους σε δύο κατηγορίες αλλά διευκρινίζει ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, θα έχουν τη δυνατότητα με το υποχρεωτικό μοριακό τεστ πριν από την αναχώρηση και rapid test κατά την άφιξη στον προορισμό τους και καραντίνα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο”.

Τις επιφυλάξεις του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα χαρτί, που όπως ανέφερε, θα είναι πασαπόρτε για όλα, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη το πόσο επιδρά το εμβόλιο ή όχι στη μετάδοση του ιού εξέφρασε στον Αθήνα 9,84 ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Η Αστυνομία αλλάζει γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των συναθροίσεων.

Όπως είπε ο υπουργός, η διαχείριση των συναθροίσεων στηρίζεται στη λογική της αναλογικότητας, με την έννοια ότι θα γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου και υπάρχει κλιμακωτή αντίδραση με προτελευταία τη χρήση νερού από τα ειδικά οχήματα και τελευταία τη χρήση χημικών. Εμείς θα κάνουμε το παν για να εξασφαλίσουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα της επιλογής του πολίτη συμπλήρωσε.

Στοιχεία και για μη παραγεγραμμένη σεξουαλική βία που υπέστη συναθλήτρια της φέρεται να έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατά την χθεσινή τρίωρη κατάθεσή της. αθλήτρια αναμένεται επίσης να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στον ανακριτή Βόλου θα οδηγηθεί αύριο 30χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 15χρονου κοριτσιού με μερική νοητική στέρηση.

Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Πανεπιστήμιο, λόγω του παν εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ στους χιλιάδες δικαιούχους. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα