back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσινγκτον ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ. Πριν από λίγο έφτασαν στο Καπιτώλιο ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός, Κάμαλα Χάρις. Παρόντες και οι Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους. “Είναι μία νέα μέρα για την Αμερική”, έγραψε ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, στο Twitter. “Περιμέναμε καιρό αυτή τη στιγμή” δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Μπάιντεν παρέστη νωρίτερα σε λειτουργία στον Καθεδρικό του Σεντ Μάθιου, συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, τη σύζυγό του, Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Στο μεταξύ, η ομάδα του ζήτησε από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, Τζερόμ Άνταμς, να παραιτηθεί.

…Νωρίτερα, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο με το Μarine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών. Από εκεί, μετέβη στη βάση Άντριους, απ’ ό,που και αναχώρησε με το Air Force One, το προεδρικό αεροσκάφος, για την εξοχική του κατοικία, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, καθώς, σε μια πρωτοφανή απόφαση, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου. Πάντως, άφησε μια επιστολή για τον διάδοχό του, στον Λευκό Οίκο. Κατά την τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος, από τη βάση Άντριους, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του ότι “θα επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”, με τη στρατιωτικη μπάντα να τον αποχαιρετά με τους ήχους του τραγουδιού “Μy way”. Όλες οι εξελίξεις σε έκτακτη εκπομπή του Αθήνα 9.84, 6:00 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ, με τη Δομίνα Διαμαντοπούλου.

Εικοσιεπτά οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 5.545 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 300 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 516 τα νέα κρούσματα, 230 στην Αττική, 43 στη Θεσσαλονίκη.

…”Αργά αλλά σταθερά η χώρα προχωρά προς μια κανονικότητα. Από σήμερα προστίθενται 144 νέα σημεία εμβολιασμού”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο, όπως είπε, θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Εστίαση και άλλες δραστηριότητες θα περιμένουν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο διεθνές μέτωπο του κορονοϊού: Η Ρωσία υπέβαλε αίτηση έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η Βιέννη παρήγγειλε 3,8 εκ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Ρεκόρ κρουσμάτων, με αύξηση 40% μέσα σε μία ημέρα, στην Πορτογαλία. Σαν σε “εμπόλεμη ζώνη” τα βρετανικά νοσοκομεία, προειδοποιεί σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να υπερψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. “Πρόκειται για ένα δικαίωμα που η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει σε όλη την επικράτεια. Προφανώς και στην Κρήτη. Με τρόπο και σε χρόνο που εμείς θα επιλέξουμε”, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός. Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία είπε ότι “προσερχόμαστε με ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά και μηδενική αφέλεια”.

Στοιχεία και για μη παραγεγραμμένη σεξουαλική βία που υπέστη συναθλήτρια της φέρεται να έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατά την τρίωρη κατάθεσή της. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται επίσης να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα. “Ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν”, δήλωσε εξερχόμενη από το γραφείο του Εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον 2 νεκροί από την έκρηξη σε κτίριο, στο κέντρο της Μαδρίτης. Η έκρηξη πιθανολογείται ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα