back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οχυρωμένο φρούριο η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία – Μήνυμα ενότητας από τον Μπάιντεν – Τα εκτελεστικά διατάγματα των 10 πρώτων ημερών

Διαβάστε επίσης

H απειλή μιας εκ των έσω επίθεσης κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπαιντεν επέβαλε στο FBI να προχωρήσει στο έλεγχο κάθε ενός ξεχωριστά από τους 25.000 εθνοφρουρούς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον για την ασφάλεια των τελετών .

Η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημάνει εδώ και ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση βίαιων επεισόδιων και ένοπλων κοινοποιήσεων και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ από εξτρεμιστικές ομάδες που αντιτίθενται στην προεδρία Μπάιντεν.

Ένοπλοι εθνοφρουροί βρίσκονται σε κάθε γωνιά γύρω από την αποκλεισμένη περιοχή του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ενώ συρματοπλέγματα και οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπαιντεν θα απευθύνει κατά τα το τέλος της ορκωμοσίας τους ως 46ος Πρόεδρου των ΗΠΑ. “Θα είναι ένα μήνυμα ενότητας”   δήλωσε ο νέος επιτελάρχης του Λευκού Οίκου  Ρον Κλαιν.  “Θα είναι ένα μήνυμα για την επανεκκίνηση της χώρας πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του νέου Προέδρου λέγοντας: “Την Τετάρτη ξεκινάμε δουλειά, έχει ήδη γίνει πολύ εμπεριστατωμένη προετοιμασία για την ανατροπή των πιο αμφιλεγόμενων νομοθεσιών της εποχής Τραμπ . Θα ξεκινήσουμε  με ένα 10ημερο  εκτελεστικών διαταγμάτων που θα  οδηγήσουν  τις ΗΠΑ και πάλι στην κλιματική συμφωνία των Παρισίων , την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν Ιραν , την κατάργηση της απαγόρευσης της μετανάστευσης στις ΗΠΑ από μουσουλμανικές χώρες ” κατέληξε ο νέος επιτελάρχης του Λευκού Οίκου . 

Όλα τα Καπιτώλια των πολιτειακών πρωτευουσών έχουν μετατραπεί σε φρούρια . Διπλή σειρά περίφραξης προστατεύει το Καπιτώλιο της Αριζόνας. Τα παράθυρα και οι είσοδοι στα κτίρια του Καπιτωλίου στο Ιλλινόις και το Οχάιο έχουν φραγεί με ατσάλινα παραπετάσματα . Στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς με σακάκια καμουφλάζ και βαριά οπλισμένοι στρατιώτες των ομποσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πρωτεύουσες, οι πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκτεταμένες περιοχές έχουν αποκλεισθεί. Στόχος είναι η αποτροπή της επανάληψης των ταραχών της 6ης Ιανουαρίου όταν υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον προκαλώντας τον θάνατο ενός αστυνομικού και τεσσάρων πολιτών .

Από την Ατλάντα έως το Σακραμέντο της Καλιφόρνια οι  Ηνωμένες Πολιτείες  παρουσιάζουν την εικόνα ενός τεραστιου οχυρού. Μεχρι τώρα, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αποδώσει και μόνο κάποιες περιορισμένες σε όγκο συγκεντρωσεις ένοπλων ομάδων σημειώθηκαν εχθές Κυριακή . Για την ακρίβεια η μόνη ακροδεξιά αμάδα, η παρουσία της οποία έγινε αισθητή χθες ήταν η «Boogaloo Bois». Στο Τεννεσί δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό συμμέτοχης και απομονωθήκαν .

Στο Λάνσινγκ, στο Μίσιγκαν, όπου η εξτρεμιστική αυτή ομάδα έχει κατηγορηθεί για απόπειρα απαγωγής του δημοκρατικού κυβερνήτη το περασμένο Φθινόπωρο εμφανίσθηκαν μόλις 12 ένοπλα μέλη της. Στο Σάλεμ του Όρεγκον ολόκληρη η διαμαρτυρία αποτελούνταν από οκτώ βαριά οπλισμένους Boogaloo Bois, σε σύγκριση με περισσότερους από 20 δημοσιογράφους. Στο Οχάιο περίπου δύο δωδεκάδες διαδηλωτές μερικοί οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια εκανα την εμφανηση του εμπρος από το τοπικό Καπιτώλιο . Το ίδιο συνέβη στο Κολοράντο, στο Νιού Χαμσαιρ, στην Αριζόνα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα προκληθει κανένας κινδυνος την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, την προσεχή Τετάρτη, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσιγκτον.

“Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο ” απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Στην Φλώριντα ο Τραμπ από την Τετάρτη 

Αποχαιρετιστήρια τελετή ετοιμάζουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου για τον Ντόναλντ Τραμπ το πρωί της Τετάρτης, όταν θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον πριν τις 08:00 π.μ τοπική ώρα ανήμερα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν κι αφού προηγουμένως απονείμει χάρες σε περίπου 100 άτομα.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ και στη συνέχεια ο Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One με προορισμό το θέρετρό του, Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, αφού δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα