back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Τα πρώτα λουκέτα στην αγορά εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown

Διαβάστε επίσης

Γεγονός είναι τα πρώτα λουκέτα στην αγορά εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ 10 καταστήματα εστίασης έβαλαν ήδη λουκέτο στην περιοχή του Γκαζιού, ενώ σε μια από τις πιο εμπορικές πιατσες της Αθήνας, το Κολωνάκι, πάνω από 80 επιχειρήσεις ειδών ένδυσης και υπόδησης κατέβασαν ρολά.

Το τσουνάμι των λουκέτων δεν εστιάζεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στα προάστια και στην περιφέρεια. Στη Θεσσαλονίκη μόνο στο κέντρο της πόλης έκλεισαν άλλα 40 καταστήματα εστίασης, Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε Ρόδο, Χανιά, στα προάστια της Αθήνας, Κηφισιά, Ερυθραία κι άλλες περιοχές, σημειώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδιας Γιώργος Καβαθας μιλώντας στο Οpen. Την εικόνα θα τη δούμε καθαρή όταν ξανά ανοίξει η εστίαση και πόσα λουκέτα θα έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στον ίδιο δραματικό τόνο, ο κ. Καββαθάς είπε ότι «οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, με τον κλάδο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο»,. ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων από πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα