back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στην, υπό αυστηρό lockdown, Ανθήλη Λαμίας

Διαβάστε επίσης

Χωρίς παιδιά, λειτουργεί, από χθες, το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης Λαμίας και το Νηπιαγωγείο καθώς οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους, φοβούμενοι τη διασπορά του  κορονοϊού.  Η κοινότητα Ανθήλης, του δήμου Λαμιέων βρίσκεται σε αυστηρό lockdown. Οι γονείς δηλώνουν αντίθετοι και ενοχλημένοι για το άνοιγμα του σχολείου κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες αποφάσεις των υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας.

«Ενας στους πέντε, αυτή τη στιγμή, νοσεί στην περιοχή μας. Κανείς γονιός δεν νιώθει ασφάλεια να στείλει το παιδί του στο σχολείο» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Μάριος Μπούτσης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ανθήλης. «H  διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας μας διαβεβαίωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει  συγχρωτισμός παιδιών από οικογένειες κρουσμάτων με τους υπόλοιπους μαθητές, ωστόσο οι γονείς δεν εφησυχάζουν. Η  περιοχή είναι σε αυστηρό lockdown και από την άλλη μας λένε ότι ανοίγουν τα σχολεία. Έχουμε δύο αποφάσεις υπουργειων αντίθετες μεταξύ τους» τονίζει ο κ. Μπούτσης. «Ακόμα και για περιοχές μη επιβαρυμένες λοιμωξιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων. Εγώ προσωπικά δεν θα στείλω το παιδί μου στο σχολειό όσο η επιδημιολογική κατάσταση στην Ανθήλη παραμένει επιβαρυμένη. Έχω επίσης μια πληροφορία, ανεπιβεβαίωτη ακόμα, ότι βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός του σχολείου μας. Είναι λογικό οι γονείς να φοβούνται. Όλοι θέλουν τα παιδιά να πάνε σχολείο. Τα παιδιά έχουν κουραστεί μέσα στο σπίτι, οι γονείς δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους αλλά το επιδημιολογικό φορτίο του χωριού μας δεν μας παρέχει καμία ασφάλεια».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Ανθήλης, προτείνει να συνεχιστεί για μια εβδομάδα η τηλεκπαίδευση, να γίνει επανέλεγχος με τεστ και εφόσον τα αποτελέσματα το επιτρέπουν, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

 Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα