back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο «Αλκυονίδες», για την επιτήρηση των μέτρων υγειονομικού περιορισμού, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό, χιλιάδες Αθηναίοι κατακλύζουν το παραλιακό μέτωπο και τα πάρκα της Αττικής. Συνεχείς είναι οι συστάσεις των αρχών για αποφυγή του συνωστισμού.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 77 χιλιάδες έλεγχοι «Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.666 παραβάσεις ενώ έγιναν έντεκα συλλήψεις.

Ανοίγει από τη Δευτέρα η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών. Ο εμβολιασμός αναμένεται να αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου. Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται. Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο μπαίνοντας στην πλατφόρμα. Όσοι δεν έχουν ψηφιακή πρόσβαση, μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί. «Τα σχολεία είναι ασφαλή και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις κόκκινες, αλλά με τεράστια προσοχή και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων” τόνισε στον σταθμό μας, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Όλα τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα, καθαρίστηκαν, απολυμάνθηκαν και εξοπλίστηκαν με υγειονομικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο μεταξύ, με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται δωρεάν τα rapid test σε εκπαιδευτικούς από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Λήγει αύριο η προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας, για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού- ύψους 534ευρώ – για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Μετατίθεται κατά 14 ημέρες η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, προκειμένου – όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος. “

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Τζακάρτα, στο σημείο που φέρεται να κατάπεσε το Boeing 737-500, με συνολικά 62 επιβαίνοντες, πλήρωμα και επιβάτες, μεταξύ τους 10 παιδιά.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Με τον αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός στις 7:30 ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα